Türizm Bakanı'ndan Dünya Barış Günü Mesajı

ads ads ads ads
01/09/2015

ads
Türizm Bakanı'ndan Dünya Barış Günü Mesajı

SUCUOĞLU: “TURİZM TRAFİĞİNİN ARTMASI VE DÜNYA GENELİNDE BİR İLETİŞİM KÖPRÜSÜ HALİNE GELMESİ, DÜNYA BARIŞININ EN ÖNEMLİ DAYANAKLARINDAN BİRİSİ OLACAK”

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Turizm trafiğinin artması ve dünya genelinde sürdürülebilir bir iletişim köprüsü haline gelmesinin, dünya barışının en önemli dayanaklarından birisi olacağını belirtti.

Faiz Sucuoğlu 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, turizm sektörünün bireyleri ve toplumları kaynaştıran, birbirlerinin duyarlılıklarını anlamalarını kolaylaştıran bir olgu olduğuna dikkat çekti. Sucuoğlu, “Barışı arama ve barışçıl bir dünyada yaşama özlemi barışın evrenselleşmesi, insanların birbirlerini tanımaları, yakınlaşmaları, birbirlerini daha iyi anlamalarına yönelik beklentileri beslemektedir” dedi.

Beklentinin turizm sektörünü besleyen en önemli dinamikler arasında yerini aldığını kaydeden Sucuoğlu, insanların birbirlerini tanıma ve anlama ihtiyacını, turizm sektörünü besleyen en önemli güç olduğunu ifade etti. Sucuoğlu, turizm sektörünün var olmasının temelinde yatan nedenin, farklı toplumları tanıma ve onlarla bir iletişim köprüsü kurulmasına yönelik ihtiyaçlar olduğunu belirtti.

Sucuoğlu şöyle dedi:

“Turizm sektörü, özelde bireyleri, genelde ise toplumları kaynaştıran ve birbirlerinin duyarlılıklarını anlamalarını kolaylaştıran bir olgu durumundadır. Turizm trafiğinin artması ve dünya genelinde sürdürülebilir bir iletişim köprüsü haline gelmesi, dünya barışının en önemli dayanaklarından birisi olacaktır. Savaş kötü bir olgu ve 21. yüzyıla yakışmayan bir mücadele yöntemidir. Dileğim bütün dünyanın bir barış coğrafyası olmasıdır ve yaşanan şiddetin bir an önce son bulmasıdır. İnsanlığın geleceği için en önemli ve anlamlı günlerden biri olan dünya Barış Günü'nün gerçek anlamıyla idrak edilmesi ve hayatın merkezine taşınması umuduyla herkesin Dünya Barış Günü'nü kutluyorum.” 

01/09/2015 12:41
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: turizm bakanı, faiz sucuoğlu
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.