Türk-Rus ortaklığı!

ads ads ads ads
23/08/2016

ads
Türk-Rus ortaklığı!

Girne’deki işyerlerinin korkulu rüyası haline gelen ‘Soygun çetesi’ Rus vatandaşı iki kardeş ile Türk uyruklu bir kişi operasyon sonucu yakalandı. Soruşturma amaçlı gözaltına alınan zanlılar, işledikleri suçları itiraf etti. Kamera kayıtlarını inceleme altına alan polis, zanlı A. P., 17 yaşındaki S.P. ve N. B. Y.’i hırsızlık yaparken tespit etti. Zanlılar dün tutukluluk talebiyle Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Çiğdem AYDIN - Diyalog



Polis, zanlıların 3-4 Ağustos tarihleri arasında Karşıyaka’da faaliyette olan Nezihe Yiğit’e ait marketin ambar kısmının demir kapısını hasar vermeden açtıktan sonra içeriye girdiklerini söyledi. Polis, A. P. ve N. B. Y.’in market içerisinden toplam değerleri bin 400 TL olan çeşitli marka sigaralar ve sarma kâğıdı, 400 TL değerinde kamera kayıt cihazı, para kasası içinde muhafaza edilen 50 TL metal para ile 10 TL kağıt paranın yanı sıra Kanser Hastaları Derneği’ne ait plastik kutuyu kırarak 50 TL hasara uğrattıklarını belirtti.

Yakalandıktan sonra itiraflar başladı…

Soruşturmayı yürüten polis, zanlıların yakalandıktan sonra birçok markete girdikleri yönünde itirafları olduğunu söyledi.

Polis, verilen ifadede zanlıların 8-9 Ağustos tarihleri arasında Girne’de faaliyet gösteren Erdener Markete manav bölümünden brandaları keserek içeri girdiklerini söyledi. Döşenci, zanlıların bodrum katında Ayetkin Erdener’e ait ofis içerisindeki 550 TL değerinde decoder, 5 bin TL değerinde 16 kanallı DVR cihazını, bin 810 TL nakit para ve 860 TL değerinde değişik marka sigaraları çaldıklarını kaydetti.

Bankamatiklere de zarar vermişler…

Polis, zanlıların birçok iş yerinin yanı sıra bankamatiklere de zarar verdiklerini kaydetti. Polis, zanlıların 12 Ağustos tarihinde saat 02.45 raddelerinde Esentepe’de faaliyet gösteren Batıbeniz isimli benzin istasyonunda bulunan Türk Bankası’na ait bankamatiğin alarm sisteminin kablolarını kasten kestiklerini belirtti.

Zanlıların 13 Ağustos tarihinde Girne Karakum’da faaliyet gösteren Burger City isimli iş yerine girdiklerini toplam değeri 2 bin 400 TL olan ve içerisinde 100 TL olan para kasasını çaldıklarını itiraf ettiklerini kaydeden polis, zanlıların çaldıkları para kasalarını, Karaoğlanoğlun’da bir bölgede bularak emare aldıklarını anlattı.

Kanser hastalarının parasını da çalmışlar…

Zanlılar polise verdikleri gönüllü ifadede 13 ağustos tarihinde Karaoğlanoğlun’da faaliyet gösteren Lemar isimli alışveriş merkezine de girerek Kanser Vakfı, SOS Vakfı ve Ortopedi vakfına ait toplam 300 TL değerindeki plastik kutuları kırarak içerisinde bulunan 600 TL çaldıklarını itiraf etti.

Polis, zanlıların alışveriş merkezi içinde 400 TL değerindeki 2 adet General Mobile, 1 adet Vestel Venüs marka cep telefonunu ve 1 adet Samsung Tab 4 marka tableti çaldıklarını söyledi.

Polis ayrıca, Turkcell satış noktasından cam vitrinin çekmecelerinde muhafaza edilen toplam 10 bin TL değerindeki 1 adet Nokia 105 Duos, 3 adet Samsung Galaxy J7, 1 adet Samsung Galaxy J5, 4 adet Mobile Power Şarj cihazını, 3 adet SE ve 1 Turkcell T70 marka cep telefonunu çaldıklarını belirtti.

Giremedikleri markete hasar vermişler…

Polis, zanlıların birçok markete de girme teşebbüsünde bulunduklarını ancak giremedikleri için kasti hasar verip kaçtıklarını anlattı. Polis, soruşturmanın çok yeni olduğunu alınması gereken birçok ifade ve incelenmesi gereken kamera görüntüleri olduğunu belirterek zanlıların 3’er gün tutuklu kalması talebinde bulundu.

Yargıç Gökhan Asafoğulları, zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın devam ettiğine dikkati çekerek 3’er gün tutuklu kalmalarına karar verdi. 

23/08/2016 10:46
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: türk, rus, soygun çetesi
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.