Türk vatandaşlarının vizesiz gezilebileceği ülkeler

ads ads ads ads
11/08/2015

ads
Türk vatandaşlarının vizesiz gezilebileceği ülkeler

Avrupa’da vize istemeyen ülkeler sayıca maalesef çok az sayılır. Dünyanın en çok turist çeken şehirleri bu kıtada, ancak bunun için alınması zor olan Schengen vizesi gerekiyor. Avrupa ülkelerini gezmek isteyen bizler birçok bürokratik işlemle karşılaşıyoruz.

Vize almak için gerekli evraklar ve rezervasyonların hazırlanması ve yapılan masraflar, daha seyahate çıkmadan vatandaşın canını sıkmaya yetiyor. Tüm bu bürokratik işlemlerin yanı sıra dünyanın en pahalı pasaportuna ödenen ücret ile yurtdışı çıkış harcı bunun tuzu biberi olmaya yetiyor.

Ülkeler ile ikili ilişkileri ve dostluğu pekiştirecek politikalarla, vizesiz Avrupa ve vizesiz dünya yolunda sağlam adımlarla ilerleme kaydedileceğini umuyoruz. Ancak yine de Avrupa’da gidilebilecek vizesiz ülkeler var.

Avrupa’da vizesiz gidebilecek ülkeler listesini sizler için bir araya getirdik.

1- Andorra



Andorra küçük bir yüzölçümüne sahip olsa da vergisiz cennet olarak tanınıyor.



Fransa ve İspanya arasında kalan, küçük bir ülke olan Andorra Prensliği, turizm ve vergi cenneti olarak tanınıyor. Pirene Dağları üzerinde denize kıyısı olmayan coğrafyada kurulan Andorra’ya, doğrudan ulaşım olmadığından İspanya ya da Fransa üzerinden geçiş yapmak gerekiyor. Her ne kadar vizesiz bir yer olsa da Schengen vizesi almak gerekiyor. Normal şartlarda ülkeye 90 güne kadar vizesiz giriş yapabilmek mümkün.

2- Azerbaycan



Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yeni ve eskiyi bir arada deneyimlemek mümkün.

Avrupa’nın en doğusunda yer alan Azerbaycan, Türkiye ile yakın ilişkiler nedeniyle “Bir millet, İki devlet” olarak anılıyor. Bakü Haydar Aliyev Havalimanı‘ndan ülkeye giriş yapacak olan Türk vatandaşlarına 30 günlük vize veriliyor. Havayolu dışındaki alternatifleri kullanarak seyahat edecek kişilerin ülke temsilciliklerinden vize başvurusu yapmaları gerekiyor.

3- Arnavutluk



Adriyatik kıyısında yer alan Arnavutluk’un sahilleri ilgi çekiyor.

Adriyatik kıyılarında keşfedilmeyi bekleyen muhteşem manzaralara sahip Arnavutluk, eşsiz sahilleri, ve yeşilin her tonuna sahip ormanlarıyla dikkat çekiyor. Türk vatandaşlarına 90 güne kadar girişlerde vizesiz seyahat imkanı tanıyan ülke, turizm alanında gelişmeye açık bir yapı taşıyor. Yerel mutfağı ve korunmayı başaran doğal güzellikleri ile ülke denemeye değer.

4- Belarus / Beyaz Rusya



Belarus topraklarının yüzde 40’ı ormanlarla kaplı.

Topraklarının yüzde 40’ından fazlası ormanlarla kaplı Beyaz Rusya, Türkiye ile gelişen olumlu ilişkilerin ardından karşılıklı olarak vizelerin kaldırıldığı bir ülke oldu. 30 güne kadar vizesiz giriş yapılabilen Belarus, Avrupa’da idam cezasını uygulayan tek ülke olarak biliniyor. Sovyet Dönemi yansımalarının rahatlıkla gözlemlenebildiği ülke, ziyaretçilerine farklı bir deneyim yaşatıyor.

5- Bosna-Hersek



Mostar, Bosna-Hersek’in en çok ilgi gören kentlerinden

Avrupa’da en çok Müslüman nüfusu barındıran ülkelerden biri olan Bosna-Hersek Federasyonu son yıllarda turizmde atağa geçti. 90’lı yıllarda yaşanan Sırp Savaşı’nda ortaya çıkan görüntüler akıllardan silinmezken, savaşı anımsatan semboller ziyarete açık. Türk vatandaşları 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla ülkeye vizesiz olarak seyahat edebiliyor.

6- Gürcistan



Gürcistan’ın başkenti Tiflis, dini yapılarıyla dikkat çekiyor.

Gürcistan‘a seyahat edecek Türk vatandaşlarının yanlarında nüfus cüzdanlarını taşımaları yeterli. İki ülke arasında yapılan anlaşma 2011 yılından bu yana sürdürülüyor. Özellikle Doğu Karadeniz turları ile birlikte pazarlanan Batum ve başkent Tiflis en çok ilgi çeken Gürcü şehirleri arasında yer alıyor. Doğal güzellikleri, Karadeniz kıyısındaki plajları ile Gürcistan, farklı bir deneyim yaşamak isteyenlerin tercihi. Ülkeye ilk giriş tarihinden itibaren bir yıla kadar kalmak mümkün.

7- Karadağ



Karadağ kıyıları son dönemde kruvaziyer gemilerin rotasında sıkça yer alıyor.

Adriyatik‘in incisi Karadağ, Budva, Kotor gibi şehirlerdeki kumsallarıyla Avrupa’da yükselen değere dönüştü. Uygun konaklama seçenekleri ve bozulmamış doğal yapısıyla turistleri cezbeden ülkede, tarihin izleri keşfediliyor. Muhteşem taş binaları ve önemli festivallerle Karadağ, gençlerin de rotasında. Türk vatandaşları 90 güne kadar girişlerde vizesiz seyahat edebiliyor.

8-Kosova



Kosova’nın başkenti Priştine, Avrupa’nın en genç başkenti.

Avrupa’nın en genç ülkelerinden Kosova, 2008 yılından bu yana bağımsız. Birçok Türk-Osmanlı eserine sahip olan ülkeye, 180 gün içinde 90 güne kadar vizesiz seyahat edilebiliyor. Ülkeye havayolu ile giriş yapılabilen tek nokta olan başkent Priştine, kiliseler, saat kuleleri ve tarihi yapılarıyla dikkat çekiyor. Yugoslavya’nın en fakir bölgesi olarak tanınan Kosova’da ekonomik yaptırımlar aşılmaya çalışılıyor.

9- Ukrayna



Kiev, hem doğal güzellikleri hem de tarihi yapılarıyla dikkat çekiyor.

Doğu Avrupa ‘da Karadeniz ve Azak Denizi‘ne kıyısı olan Ukrayna, Türk vatandaşlarını 60 güne kadar vizesiz olarak konuk ediyor. Son dönemde siyasi çalkantılarla anılan ülke doğal güzellikleri ile Avrupa’da en çok turist çeken 8. ülke. Özellikle Amerika ve Kanadalıların yoğun ilgi gösterdiği ülkede, başkent Kiev ilgi görüyor. Geniş caddeleri ve ekonomik alternatifleri ile başkent tatilcilerin gözdesi.

10- Makedonya



Ohrid Gölü, Makedonya’da en çok tanınan yerler arasında.

Osmanlı hakimiyeti altında 542 yıl kalan Makedonya bu izleri hala üzerinde taşıyor. Tüm pasaport türlerine 90 güne kadar vize uygulamayan ülke, Üsküp, Manastır, Ohrid gibi şehirleri ile ilgi çekiyor. Uygun fiyatları ile ekonomik bir tatil isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer alan Makedonya, Avrupa’da farklı bir kültür deneyimi yaşatıyor.

11- Moldova



Moldova özellikle doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor.

Prut ve Dinyester nehirlerinin suladığı vadide kurulan Moldova, doğu Avrupa’da Ukrayna ve Romanya arasında konumlanıyor. Türk vatandaşlarına 90 güne kadar vizesiz seyahat hakkı tanıyan ülkede, Sovyet Dönemi izleri gözlemleniyor. Avrupa’nın en fakir ülkelerinden biri olan Moldova, ağırlıklı olarak tarım ekonomisi ile ayakta. Asma bahçeleri ve şarabı ile tanınan ülkede, gece hayatı oldukça popüler.

12- Rusya



Rusya birçok farklı alternatifle turistleri ağırlıyor.

Farklı kültür ve yaşam tarzları ile her bölgesinde ayrı bir deneyim yaşanabilen Rusya, Türk vatandaşlarının vizesiz seyahat edebildiği ülkeler arasında. 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan girişler vizesiz yapılabiliyor. Müzik, sanat, felsefe, sinema ve mimari anlamda dünyada birçok ilke sahne olan ülke, Türk turistlerin ilgi gösterdiği destinasyonlardan biri. Moskova, St.Petersburg, Yekaterinburg sıkça tercih edilen şehirlerden.

13-Sırbistan



Belgrad mimari yapılarıyla da dikkat çekiyor.

Avrupa’da en ekonomik tatil yapılabilen destinasyonlar arasında bulunan Sırbistan, gece hayatı ile de turistleri cezbediyor. Yemek kültürü ile Türk mutfağına yakınlık gösteren ülkede, mimari ve kültürel birçok eser mevcut. 90 güne kadar seyahatlerde vizesiz giriş imkanı tanıyan Sırbistan, sıcakkanlı, açık görüşlü insanları ile misafirperverlik gösteriyor.

Dünyada en çok turist çeken bölgelerin başında gelen Avrupa, Türk gezginlerin de en önemli tatil rotaları arasında yer alıyor. Avrupa’da birçok ülkeye vize engeli nedeniyle gidemeyenlerin tercihi vizesiz destinasyonlar oluyor.

11/08/2015 14:54
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: vizesiz tatil, vizesiz avrupa, seyahat
MANŞETLER

HK TATİL

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.