Turkcell’liler BiP ile yurt dışında ücretsiz konuşuyor, mesajlaşıyor

ads ads ads ads
27/07/2016

ads
Turkcell’liler BiP ile yurt dışında  ücretsiz konuşuyor, mesajlaşıyor

100 MB’lık BiP Yurt Dışı Paketi’nden yararlanmak isteyenlerin “BIPBASLA” yazıp 2477'ye kısa mesaj (SMS) göndermesi yeterli olacak.



Turkcell Teknoloji'nin geliştirdiği ve popüler internet mesajlaşma uygulamaları içerisindeki öncü yerini alan BiP, şimdi de yurt dışında ücretsiz konuşma ve mesajlaşma avantajları sunuyor. Mobil iletişimde en yeni ve en eğlenceli uygulamalardan olan BiP ile Kuzey Kıbrıs Turkcell’liler yurt dışında diğer BiP kullanıcıları ile ücretsiz konuşacak, mesajlaşacak. Sesli ve görüntülü konuşma özelliğinin yanı sıra Kıbrıs konuşma tarzına özgü birbirinden eğlenceli diyaloglarla ses getiren BiP şimdi “Yurt Dışı Paketi” ile gündemde.

Kampanyadan yararlanmak isteyenler ne yapmalı?

“BiP Yurt Dışı Paketi”nden, BiP uygulamasını indirerek aktivasyonunu tamamlamış faturalı konuşma hattına sahip tüm Turkcell müşterileri yararlanabilecek.

Kuzey Kıbrıs Turkcell’den yapılan açıklamada 100 MB’lık BiP Yurt Dışı paketinden yararlanmak isteyenlerin “BIPBASLA” yazıp 2477'ye (BIPP) kısa mesaj (SMS) göndermesinin yeterli olacağı belirtildi.

İnternet paketi mesajın gönderildiği gün ilgili hatta yüklenecek ve iptal edilene kadar da her ay yenilenecek.

“100 MB’lık BiP kotası ortalamada 250 dakikalık konuşma süresinde denk gelmektedir” denen Kuzey Kıbrıs Turkcell açıklamasında, bu sürenin yurt dışında kullanılan şebeke ve diğer BiP kullanımlarına göre değişeceği de ifade edildi.

“BiP Yurt Dışı Paketi”nden yararlanmak isteyenlerin neler yapmaları gerektiği ise şöyle açıklandı:

Cihazınızda BiP yüklü ise BIPBASLA yazıp 2477’ye mesaj atmanız BiP Yurt Dışı Paketi’ni başlatmak için yeterlidir. Cihazınızda eğer BiP yüklü değilse, önce işletim sistemine göre Google Play Store veya Apple App Store’dan BiP uygulamasını indiriniz. Sonrasında uygulamayı açtığınızda karşınıza çıkan aktivasyon ekranına telefon numaranızı girerek, aktivasyon için gerekli SMS şifresini isteyiniz. SMS ile gelen kodu BiP uygulaması aktivasyon sayfasına girerek aktivasyonu tamamlayabilirsiniz. Aktivasyon tamamlandığında BIPBASLA yazıp 2477’ye (BIPP) mesaj atıp BiP Yurt Dışı Paketi’ne sahip olabilirsiniz.”


Kuzey Kıbrıs Turkcell’den yapılan açıklamada, “BiP Yurt Dışı Paketi”ni kullanmak için müşterilerin hatlarının yurt dışı kullanıma açık olması gerektiği belirtildi, “Telefon ayarlarında da yurt dışı internet kullanımı için herhangi bir engel olmadığının kontrol edilmesi gerekiyor” hatırlatması yapıldı.

2477’ye KKTC sınırları içerisinden atılan SMS’lerin ücretsiz olduğu vurgulanan açıklamada, “KKTC dışında atılan SMS’ler, ilgili ülke için belirlenmiş yurt dışı SMS tarifesinden ücretlendirilir” dendi.

BiP Yurt Dışı Paketi’nin iptali için “BIPIPTAL” yazarak 2477’ye mesaj atılabileceği belirtilen açıklamada, ayrıca “BIPKALAN” yazarak 2477’ye mesaj gönderilmesi halinde de 100 MB’lık paketten kalan internet kotasının sorgulanabileceği belirtildi.

BiP Yurt Dışı Paketi hangi ülkelerde geçerlidir?

BiP Yurt Dışı Paketi’nin geçerli olduğu ülkeler şöyle açıklandı:

ABD, Almanya, Arnavutluk, Avustralya, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Beyaz Rusya, Bosna, Brezilya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Çin, Danimarka, Estonya, Filipinler, Finlandiya, Fransa, Gana, Güney Kore, Hindistan, Hırvatistan, Hollanda, Hong Kong, İngiltere, Irak, İran, İrlanda, İspanya, İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Jamaika, Japonya, Kanada, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, Kuveyt, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Makedonya, Malezya, Malta, Mısır, Moldova, Montenegro, Norveç, Özbekistan, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Serbia /Montenegro, Singapur, Sırbistan-Karadağ, Slovakya, Slovenya, Sri Lanka, Suudi Arabistan, Tacikistan, Tayland, Tayvan, Ukrayna, Ürdün, Yunanistan.

 

27/07/2016 10:33
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: turkcell, bip
MANŞETLER

HK FIRSATLAR

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.