Türkeş'ten Çavuşoğlu'na: Aslansınız

ads ads ads ads
16/01/2017

ads
Türkeş'ten Çavuşoğlu'na: Aslansınız

Yeni Şafak Gazetesi'nden Kiymet Sezer'in haberine göre ,Cenevre'den Türkiye'ye giden Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,  anayasa değişiklik teklifi oylamaları için TBMM gitti.

Kiymet Sezer / Yeni Şafak

Teklifin 10. maddesi için oyunu kullanan Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu , Genel Kurul Salonu'ndan ayrıldıktan sonra Meclis koridorlarında, anlaşma olursa Başbakan Yıldırım ile birlikte Cenevre'ye gitmek üzere valizleri hazır bekleyen Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ile karşılaştı. Meclis koridorundaki Çavuşoğlu-Türkeş karşılaşmasına Kıbrıs esprileri damga vurdu. Bakan Çavuşoğlu, Türkeş'e “Garantörlükten vazgeçmedik" deyince, Türkiye Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş de “Aslansınız!" karşılığını verdi. Yeni Şafak'ın şahit olduğu o esprili buluşma, fotoğraf karesine böyle yansıdı. Müzakerelere ilişkin Türkeş, 5'li zirveye tüm tarafların hazır halde gelmesi gerektiğini, ancak Rum tarafında bunu göremediklerini, görüşmelerde hâlâ hiçbir maddede bir sonuca ulaşılmadığını vurguladı. Türkeş, Yunanistan tarafının da çözüm istemediğini söyledi. Rum tarafının toprak talepleri karşısında Türkeş, “Ben de şimdi şurayı burayı istiyorum diyeyim. İstemekle oluyor mu" yorumunu yaptı.

Çok şanslıyım

9. Büyükelçiler Toplantısı'nda konuşan Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kendisinin çok şanslı bir bakan olduğunu belirterek, “Dünyanın en kaliteli, en yetenekli, birikimli, vizyoner diplomatlarıyla çalışıyorum. Bunu samimi söylüyorum. Dolayısıyla arkadaşlarımızla gurur duyuyorum" dedi.

 

16/01/2017 18:43
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Çavuşoğlu, Türkeş, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.