Türkiye Başbakanı Davutoğlu, Cumhurbaşkanlığına Geldi

ads ads ads ads
01/12/2015

ads
Türkiye Başbakanı Davutoğlu, Cumhurbaşkanlığına Geldi

CUMHURBAŞKANI AKINCI, TÜRKİYE BAŞBAKANI DAVUTOĞLU'NU KABUL ETTİ

Lefkoşa, 1 Aralık 15 (T.A.K): Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanlığına geldi. Cumhurbaşkanı Akıncı Davutoğlu'nu kapıda karşıladı, basın mensuplarına birlikte görüntü verdi.

Cumhurbaşkanlığına saat 13.50 sıralarında gelen Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nu ilk olarak Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu ile Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Cenk Gürçağ karşıladı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, karşılamanın ardından Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nu kabul etti. Bir süre baş başa görüşen Akıncı ile Davutoğlu ardından çalışma yemeğine geçti.

Cumhurbaşkanlığı Toplantı Salonunda yer alan yemeğe, Türkiye'nin Kıbrıs İşlerinden de sorumlu Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Dışişleri Bakanı Emine Çolak,Tarım Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali, Müzakereci Özdil Nami ve diğer yetkililer de katıldı.

Akıncı-Davutoğlu görüşmesini, yerel ve Türkiye basınının yanı sıra Rum basını da takip ediyor.

Bu arada bazı vatandaşların Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nu görmek için yol güzergahı üzerinde toplandığı görüldü. 

HEYETLER ÇALIŞMA YEMEĞİNE GEÇTİ

Lefkoşa, 1 Aralık 15 (T.A.K): Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu arasındaki görüşme tamamlandı.

Cumhurbaşkanlığı’nda yapılan baş başa görüşmenin ardından saat 15.30 sıralarında çalışma yemeğine geçildi.

Yemekte Akıncı'ya Dışişleri Bakanı Emine Çolak, Müzakereci Özdil Nami, Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu, Sözcüsü Barış Burcu, Özel Kalem Müdürü Cenk Gürçağ, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Erhan Erçin eşlik ederken, Davutoğlu'na Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ve heyeti eşlik etti.

Akıncı ile Davutoğlu çalışma yemeğinin ardından basın toplantısı düzenleyecek.

Bu arada Cumhurbaşkanlığı’nda teknik heyetlerin de bir araya geldiği gözlemlendi. Toplantıya Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Tarım Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali’nin de katıldığı görüldü.

01/12/2015 14:57
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: davutoğlu, akıncı, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.