Türkiye Başbakanı Davutoğlu’nun Ziyaret Programı Açıklandı

ads ads ads ads
30/11/2015

ads
Türkiye Başbakanı Davutoğlu’nun Ziyaret Programı Açıklandı

DAVUTOĞLU 10.20’DE KKTC’DE OLACAK...

Lefkoşa, 30 Kasım 15 (T.A.K.): Ahmet Davutoğlu’nun Türkiye Cumhuriyeti’nin 64’üncü hükümetinin Başbakanı olarak güvenoyu alınmasından sonraki ilk yurt dışı ziyaretini gerçekleştireceği KKTC programı açıklandı.

Enformasyon Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu yarın saat 10.20’de Ercan Havalimanı’nda resmi törenle karşılanacak.

Başbakan Davutoğlu sırası ile Dr. Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın kabirleri ile Boğaz şehitliğini ziyaret ederek çelenk koyacak ve şeref defterlerini imzalayacak.

Daha sonra Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’nı ziyaret edecek olan Davutoğlu, saat 12.35’te Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından kabul edilecek.

Cumhurbaşkanı Akıncı tarafından verilecek öğle yemeğinin ardından saat 14.00’te Cumhurbaşkanlığı’nda basın toplantısı düzenlenecek.

Saat 14.40’da Lefkoşa Yunus Emre Türk Kültür Merkezi açılış törenine katılacak olan Davutoğlu, 15.30’da, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber tarafından kabul edilecek.

Davutoğlu, saat 16.05’de, Başbakan Ömer Kalyoncu ile bir araya gelecek, 16.35’te ise heyetler arası görüşmeye geçilecek.

Saat 18.45’te, Başbakan Ömer Kalyoncu tarafından onuruna verilecek akşam yemeğine katılacak olan Davutoğlu saat 20.15’te KKTC’den ayrılacak.

Enformasyon Dairesi, Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun KKTC’ye gelişi ve ayrılışı ile ilgili Ercan Havalimanı apron bölgesinden, sadece iki ülke Başbakanlıklarına bağlı medya birimleri ile iki ülkenin resmi medya kurumları (TRT, AA, BRTK, TAK) tarafından görüntü alınabileceğini; Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun (BRTK), Davutoğlu’nun gelişi ile ilgili yapacağı canlı yayını ücretsiz olarak servis edeceğini duyurdu. 

30/11/2015 20:14
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ahmet davutoğlu
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.