Türkiye Kupası YDÜ’nün: 86-79

 Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı “PTT Kadınlar Türkiye Kupası”na bu yıl da ambargo koydu.

ads ads ads ads
25/02/2018

ads
Türkiye Kupası YDÜ’nün: 86-79

FIBA Kadınlar Euroleague ve Türkiye Bilyoner.Com Kadınlar Basketbol Ligi’ndeki iddialı temsilcimiz Mardin’deki Kupa finalinde bu akşam karşılaştığı Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni 86-79’luk sonuçla yendi.

Artuklu Yeni Spor Salonu’nu tıka basa dolduran taraftar önünde oynanan finale Botaş’ı eleyerek gelen YDÜ, karşılıklı basketlerle geçen ilk periyodu 20-21 geride tamamladı.

İki takım arasındaki çekişme ikinci çeyrekte de devam etti. Rakibe göre daha iyi oynayan ve fırsatları iyi değerlendiren Yakın Doğu, devreyi 45-34’lük sayı üstünlüğüyle bitirdi.

Temsilcimiz üçüncü periyotta farkı iyice açtı. Bu bölümü 69-52 önde geçen YDÜ, rakibinin maçın son anlarındaki baskısına direndi ve karşılaşmadan 86-79’luk skorla zaferle ayrıldı.

Maçın, MVP’si (En Değerli Oyuncu) Courtney Vandersloot oldu.

Şampiyon YDÜ’ye kupasını final karşılaşması için dün Mardin’e gelen Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu takdim etti.

21-25 Şubat tarihleri arasında yer alan Türkiye Kupası’nda mücadele, Türkiye Bilyoner.Com Kadınlar Basketbol Ligi’nde devreyi ilk 8’de tamamlayan ekipler arasında geçmişti.

Geride kalan sezonu 4 büyük kupayla kapatan YDÜ bu sezonun bir diğer prestijli ve önemli Kupası ‘’Cumhurbaşkanlığı Kupası’nın da sahibi olmuştu. Kaynak/BRTK

25/02/2018 17:21
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Türkiye Kupası, Türkiye Bilyoner.Com Kadınlar Basketbol Ligi, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK SPOR

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.