Türkiye'de 49 Günde 60 Şehit

ads ads ads ads
24/08/2015

ads
Türkiye'de 49 Günde 60 Şehit

Türkiye’de son 49 günde 60 güvenlik görevlisi şehit oldu, 15 kişi hayatını kaybetti, 206 kişi de yaralandı.

AA’nın derlemesine göre, güvenlik güçlerinin yurtiçi ve yurtdışında yaptıkları operasyonlarda 22 Temmuz'dan bu yana 814 terörist de etkisiz hale getirildi.

Habere göre, KCK'nın geçen ay "Barajlar ve baraj inşasında kullanılan araçların hedef alınacağını" açıklamasının ardından PKK ile gençlik yapılanması YDG-H ve terör örgütü DHKP-C, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olmak üzere ülke genelinde barış ve huzur ortamını bozan eylemlerini sürdürüyor.

Son 49 gündeki (7 Temmuz-24 Ağustos) terör saldırılarında Malazgirt Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt Çeken'in de aralarında bulunduğu 60 güvenlik görevlisi (asker, polis ve korucu) şehit edildi, biri İran uyruklu 15 kişi hayatını kaybetti, 3'ü İran uyruklu 206 kişi yaralandı.

Teröristlerce çoğunluğu tırlardan oluşan 210 araç ateşe verildi. Bu süreçteki çatışmalarda 88 terörist etkisiz hale getirildi, 11'i yaralı 14 terörist yakalandı.

TSK'NIN HAVA OPERASYONLARI

Güvenlik güçlerinin 22 Temmuz'dan bu yana terör örgütü PKK'ya yönelik yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirdiği operasyonlarda 814 terörist etkisiz hale getirildi.

Hava operasyonları sonucu yurtdışında yaklaşık 450 teröristin, yurtiçindeki operasyonlarda da 250-300 teröristin yaralandığı tespit edildi.

Hava operasyonlarının yanı sıra güvenlik güçleri, tank ve top atışlarıyla da terör örgütü mensuplarına büyük zayiat verdirdi. Terör örgütü PKK, ölen teröristlerin bazılarının cesedini yanında götürüyor, bazı teröristlerin cesedi ise oldukları yerde bırakılıyor.

YURTİÇİNDEKİ OPERASYONLAR

Büyük bölümü PKK ve gençlik yapılanması YDG-H'ye olmak üzere, DAEŞ ve DHKP-C terör örgütlerine yönelik pek çok ilde 24 Temmuz'dan bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda 2 bin 104 kişi gözaltına alındı, bunlardan 513'ü tutuklandı.

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Tekeli köyü yakınlarında, terör örgütü PKK mensuplarınca menfeze yerleştirilen yüklü miktarda patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 2 asker şehit düştü, 5 asker yaralandı. Bölgeye taarruz helikopter kolu, insansız hava aracı ve takviye birlikler sevk edildi. Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla kaçış istikametlerinin ateş altına alındığı ve bölgede operasyonlara devam edildiği bildirildi.

Van'ın Edremit ilçesi Belediye Başkanı Sevil Rojbin Çetin ve bir belediye çalışanı, "anayasal düzeni bozmaya çalıştıkları" iddiasıyla gözaltına alındı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde ailesini ziyarete giden polis memuru Yakup Mete, evinin önünde bölücü terör örgütü mensuplarının açtığı ateş sonucu şehit oldu.

Antalya'nın Alanya ilçesinde terör saldırılarını protesto eden grubun, HDP İlçe Teşkilatına yürümek istemesiyle gerginlik yaşandı. HDP İlçe Teşkilatını güvenlik çemberine alan polis, gruba biber gazı ve TOMA ile müdahale etti.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK yandaşlarınca açılan hendekleri kapatan güvenlik güçlerine uzun namlulu silahla ateş açıldı.

Dicle Mahallesi'nde terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerince polis araçlarının geçişini önlemek amacıyla açılan hendekleri kapatmaya giden ekipler, iş makineleriyle çalışmaya başladı. Bu sırada, YDG-H üyelerinin polise ait zırhlı araçlara uzun namlulu silahla ateş açması üzerine güvenlik güçlerince karşılık verildi. Kaçan saldırganların yakalanması için operasyon başlatıldı.

MEZARLIKTA EL YAPIMI PATLAYICILAR BULUNDU

Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki mezarlıkta yapılan aramada ağaçlara ve mezarlara gizlenmiş çok sayıda molotofkokteyli, el yapımı patlayıcı ve bomba yapımında kullanılan malzemeler bulundu.

Mezarlıkta ağaçların arasına ve bazı mezarlara gizlenmiş 12 kilogramlık mutfak tüplerinde 10 el yapımı bomba, 61 el yapımı patlayıcı, bomba yapımında kullanılan 100 kilogram sodyum klorat, 185 metal kap, 51 molotofkokteyli, 73 boş şişe, 2 havai fişek kartuşu, 3 top kablo, 16 büyük pil, giyim eşyaları ve ayakkabılar, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H amblemli flama, çuvallar ve naylon poşetler ele geçirildi.

SİLVAN'DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde kaymakamlık, 3 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan etti. İlçede barikat kurup hendek kazarak güvenlik güçlerinin mahalleye girişlerini engellemek isteyen terör örgütü yandaşlarına yönelik operasyon başlatıldı.

Şırnak'ta terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H mensuplarınca kurulan barikatların kaldırılması için operasyon düzenlendi.

Terör örgütü mensuplarınca Yeni Mahalle başta olmak üzere Dicle, Vakıfkent ve Yeşilyurt mahalleleri ile Ömer Kabak Meydanı'nda kurulan barikatların kaldırılması için Şırnak Emniyet Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldı. Zırhlı araçlarla barikatların kaldırılması sırasında YDG-H mensupları, polise molotofkokteyli ve havai fişeklerle saldırıda bulundu. Bunun üzerine polis, gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

Batman İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Gültepe Mahallesi'ndeki mısır tarlasında yapılan aramada, 2 el bombası, bir tabanca ve susturucu, bir uzun namlulu silah ve 2 şarjör ele geçirildi.

Terör örgütü PKK mensuplarının Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde hendek kazarken su borusunu patlatması, mahalle sakinlerini susuz bıraktı.

Hakkari'de bazı alanlar, 28 Ağustos-8 Eylül'de "özel güvenlik bölgesi" ilan edildi.

Diyarbakır'da 20 Temmuz ve 23 Ağustos arasında terör örgütlerine yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 488 kişiden 158'i cezaevine gönderildi; 121 silah, 10 mutfak tüpüyle güçlendirilmiş bomba, 336 el yapımı patlayıcı ve 377 molotofkokteyli ele geçirildi.

Mardin'in Nusaybin ilçesindeki sözde "özerklik" açıklamasına ilişkin soruşturma kapsamında, aralarında HDP İlçe Başkanı Sabiha Gündüz'ün de bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.

Kilis'te, terör örgütü DAEŞ'e katılmak üzere Suriye'ye geçmeye çalışan 31'i yabancı uyruklu 36 kişi yakalandı. 

24/08/2015 19:37
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: şehit, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.