Türkiye'de 96 internet sitesine 'terör' yasağı

ads ads ads ads
27/07/2015

ads
Türkiye'de 96 internet sitesine 'terör' yasağı

Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesi, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının (TİB) terör örgütlerinin propagandasının yapıldığı gerekçesiyle 96 internet sitesine yönelik verdiği erişimin engellenmesi kararını onayladı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, TİB, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun'un "Gecikmesinde sakınca bulunan hallerde içeriğin çıkarılması ve/veya erişimin engellenmesi" başlığını taşıyan 8/A maddesine göre, 96 internet sitesi ile sosyal paylaşım sitesi Twitter'da 23 hesaba yönelik, "yaşam hakkı ile kişilerin mal ve can güvenliğinin korunması, milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi" gerekçeleriyle 25 Temmuz itibarıyla erişimin engellenmesine karar verdi.

TWITTER'DA 23 HESABA ERİŞİM ENGELİ

TİB tarafından uygulanan erişimin engelleme kararları, onay için Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliğine sunuldu. Aynı gün başvuruyu değerlendiren mahkeme de "gecikmesinde sakınca bulunan hal" kapsamında TİB'in uyguladığı erişimin engellemesi ve içerik çıkarma kararlarının hukuka uygun olduğuna karar verdi. Böylece mahkeme tarafından onaylanan kararla TİB tarafından terör örgütleri DAEŞ, PKK ve DHKP-C'nin propagandasını yapan 96 internet sitesi ile Twitter'daki 23 hesaba yönelik erişim engeli uygulandı. 

27/07/2015 14:05
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: anadolu ajansı, terör yasağı, internet
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

16 yaşındaki çocuk dehşet saçtı!

HK TÜRKİYE

Ankara'da 16 yaşındaki Arda A., 3 saat 15 dakika içinde pompalı tüfekle saldırdığı taksi durağında 4 kişiyi yaraladı. Zanlı, aralarında ağabeyinin de olduğu 4 kişiyi de bıçakladı. Gözaltına alınan çocuk, arkadaşlarıyla bindikleri taksinin şoförünün kendisini dövdüğünü, bu yüzden durağa saldırdığını, diğer olayları ise yaraladığı kişilerle aralarında husumet bulunduğu için gerçekleştirdiğini iddia etti.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.