Türkiye'de aranıyordu, Kıbrıs'a geldi!

ads ads ads ads
18/10/2014

ads
Türkiye'de aranıyordu, Kıbrıs'a geldi!

Türkiye’de adam öldürme suçundan 20 yılı aşkın bir süre hapis cezasına çarptırılan Mustafa Dörtbıyık’ın, 2012 yılında KKTC’ye geldiği ortaya çıktı



Türkiye’de adam öldürme suçundan 1994 yılında 20 yılı aşkın bir süre hapis cezasına çarptırılan, ceza süresinin dolmasına beş yıl kala şartlı tahliye ile serbest bırakılan Mustafa Dörtbıyık’ın yasalara uymayıp 2012 yılında KKTC’ye geldiği ortaya çıktı. Değirmenlik bölgesinde yaşayan ve orada bir işyerinde çalışan zanlı Kahramanmaraş Savcılığı’ndan gönderilen yazı üzerine tespit edildi. Zanlı Dörtbıyık, Suçluların Geri Verilmesi Yasası’na göre iade işlemlerinin tamamlanması ve bu süre içerisinde tutuklu kalması talebi ile dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

TÜRKİYE’DE ARANIYORDU, KKTC’YE GELDİ

Polis, 8 Ağustos 2014 tarihinde Kahramanmaraş Savcılığı’ndan alınan yazı ışığında zanlı Mustafa Dörtbıyık’ın adam öldürme ve bıçak taşıma suçlarından dolayı 20 yıl 5 ay hapis cezasından bakiye kalan 4 yıl 11 ay hapis cezasının infazı için Türkiye’de aranmakta olduğuna dair bilgi aldıklarını söyledi. Polis, zanlının Lefkoşa’da tespit edilerek tutuklandığını, Suçluların Geri Verilmesi Yasası’na göre iade işlemlerinin tamamlanması için 20 gün süre ile cezaevine gönderilmesini talep etti. Mahkeme iade işlemleri tamamlanıncaya kadar zanlıyı 20 gün süre ile cezaevine gönderilmesine karar verdi.  

Suna Erden-Star Kıbrıs

18/10/2014 11:33
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Mustafa Dörtbıyık, kaçak, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.