Türkiye'de Kıbrıs İlgisi!

ads ads ads ads
04/03/2013
SABAH

ads
Türkiye'de Kıbrıs İlgisi!

Türkiye'nin en büyük gazetelerinden biri olan SABAH gazetsi bugün turizm sayfasında Kıbrıs'a yer verdi. "Güneşin her daim göz kırptığı ada Kıbrıs" başlığı ile okuyucularına duyurduğu haberde tatilcileri Kıbrıs'a davet ediyor.

İşte o haber
Kıbrıs bozulmamış doğası, eşsiz tarihi zenginlikleri ve dost canlısı insanlarıyla anavatandan bir parça. Güneşin daima göz kırptığı bu ada, yılın her günü ağırlamak için sizleri bekliyor
Akdeniz'in 3'üncü adası Kıbrıs, dört mevsim güneşle yıkanan sahilleri ve 9000 yıllık görkemli tarihi ile büyülüyor. Anavatandan bir parça olan güzel ada, farklı bir ülkeyi keşfederken evinizde hissini de yaşatıyor.

ADANIN İNCİSİ
Kıbrıs'ın incisi Girne, şehre adım atar atmaz ünlü kalesiyle karşılıyor. 7'nci yüzyılda Arap akınlarına karşı kenti korumak amacıyla yapılan Girne Kalesi, şehrin binlerce yıllık muhafızı adeta. Kale içinde yer alan Batık Gemi Müzesi bugüne dek ele geçirilen en eski gemi kalıntılarına ev sahipliği yapıyor. 1974 Barış Harekâtı'nın izlerini taşıyan bu şehirde Karaoğlanoğlu Şehitliği mutlaka görülmesi gereken duraklardan. Casinolarıyla ayrı bir üne sahip olan kentin Türk ve dünya mutfağından lezzetler sunan restoranları da dillere destan. Düz bir ova üzerine kurulu Lefkoşe ise, Türk ve Rum kesimlerini yeşil hatla ikiye ayırıyor. Makarios Sarayı, Ledra Palace Sınır Kapısı, Barbarlık Müzesi, Venedik Sütunu gibi eserlere ev sahipliği yapan şehir tarihi bir masalı yaşatıyor.

ORTAÇAĞ ŞEHRİ
Ortaçağ Avrupası'nın en tipik örneklerine ev sahipliği yapan Gazimağusa tarihi, mimarisi ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini hayran bırakıyor. Mimarisini Leonardo da Vinci'nin tasarladığı şehir surları, W. Shakespeare'in ünlü eseri Othello'nun mekanı Doğu burçları, Venedikli Kraliçelerin Taç giydiği katedraller ve Kantara kalesi gibi birçok ünlü tarihi mekan bu ihtiyar kenti büyüleyici kılıyor.

04/03/2013 16:41
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kıbrıs, tatil
MANŞETLER

HK TATİL

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.