Türkiye’den gelen suya sabotaj, Gönyelilileri susuz bıraktı

ads ads ads ads
29/03/2017

ads
Türkiye’den gelen suya sabotaj, Gönyelilileri susuz bıraktı

Türkiye’den gelen suyun dağıtımı için Gönyeli Belediyesi’nde bulunan panellere kimliği belirsiz kişiler tarafından sabotaj uygulanması bölge halkını susuz bıraktı.

Yeni Bakış

Türkiye’den borularla adaya gelen su için bin bir tartışmanın çıktığı Gönyeli Belediyesi’nde su krizi tekrar baş gösterdi. Gönyeli Belediyesi’nden alınan bilgiye göre Türkiye’den gelen suyun dağıtımı için kullanılan panellerin kimliği belirsiz kişiler tarafından kırılarak, panellere sabotaj uygulaması sonrası tüm Gönyeli susuz kaldı.

Çile birkaç gün daha sürecek

Panellerin tamirat çalışmalarının sürdüğü açıklamasında bulunan belediye yetkilileri, birkaç gün içinde tamamlanacak tamirat sonrasında, kademeli ve dönüşümlü olarak verilen suyun normal seyrine döneceğini kaydetti.

Benli: Suyu idareli kullanın

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli de konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Gönyeli halkına suyu idareli kullanması çağrısında bulundu. Benli, Türkiye’den gelen suyun dağıtımı için kullanılan kontrol panellerine sabotaj yapıldığını açıkladı.

“Su dönüşümlü verilecek”

Benli, Türkiye’den gelen su panellerinin kırıldığını ve söz konusu vanaların çalışmadığını ifade ederek, suyun tasarruflu kullanılmasını istedi. Su sıkıntısı çekilmemesi için dağdan gelen suyu dönüşümlü olarak Gönyeli halkına vereceklerini de ifade eden Benli, söz konusu vanalar tamir edilene kadar halkın susuz kalmaması için su kullanımına dikkat edilmesini önerdi.  

29/03/2017 09:27
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Gönyeli, SU, türkiye
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.