Türkiye'nin yeni partisi kuruldu

ads ads ads ads
15/11/2014

ads
Türkiye'nin yeni partisi kuruldu

CHP'den istifa eden Emine Ülker Tarhan, yeni parti kurdu. Tarhan, Anadolu Partisi'nin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na verdi. Çıkışta kısa bir açıklama yapan Tarhan, ''Mutluyuz, umutluyuz. Ben umudun Anadolu'da olduğuna inanıyorum. ANA Parti ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun'' dedi.

CHP'den "Yanlış ve zayıf politikaların parçası olmamak için büyük umutlarla geldiğim CHP’den istifa ediyorum" diyerek ayrılan Tarhan, saat 13:30'da İçişleri Bakanlığı'na yeni parti dilekçesini verdi.

EMİNE ÜLKER TARHAN KİMDİR?

Bağımsız Ankara Milletvekili Tarhan’ın partisinin adı “Anadolu Partisi”... Parti, güneş ve ay çiçeğinden oluşan bir amblem kullanacak. Amblemdeki güneş, Anadolu ve umudu, ay çiçeği ise Trakya’yı sembolize ediyor. Yeni partiye 'Cumhuriyetçi Birlik Partisi' adının da düşünüldüğü ancak Anadolu Partisi isminde karar kılındığı öğrenildi.

Tarhan, partiyi emekli Tuğamiral Türker Ertürk ve Maltepe eski Belediye Başkanı Mustafa Zengin ile birlikte kurdu.

15/11/2014 08:56
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Emine Ülker Tarhan, yeni parti, haber türkiye
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

16 yaşındaki çocuk dehşet saçtı!

HK TÜRKİYE

Ankara'da 16 yaşındaki Arda A., 3 saat 15 dakika içinde pompalı tüfekle saldırdığı taksi durağında 4 kişiyi yaraladı. Zanlı, aralarında ağabeyinin de olduğu 4 kişiyi de bıçakladı. Gözaltına alınan çocuk, arkadaşlarıyla bindikleri taksinin şoförünün kendisini dövdüğünü, bu yüzden durağa saldırdığını, diğer olayları ise yaraladığı kişilerle aralarında husumet bulunduğu için gerçekleştirdiğini iddia etti.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.