Tutucu davalarını cezaevinde bekleyecek

Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye Ağustos ayında uyuşturucu madde ithal etmek suçundan hafta sonu tespit edilerek tutuklanan Alper Baran Tutucu, aleyhindeki soruşturma tamamlandı.

ads ads ads ads
22/11/2017

ads
Tutucu davalarını cezaevinde bekleyecek

Akıncılar’da, askeri bölgede, 3 Ağustos’ta, Çağlar Barballi ile birlikte 28 gram kokain ve10 gram hintkeneviri ile yakalanan ve bir fırsatını bularak olay yerinden kaçıp kayıplara karışan ve hafta sonu tutuklanan Alper Baran Tutucu aleyhindeki soruşturma tamamlandı.

17 Kasım tarihinde tutuklanarak mahkemeye çıkarılan ve yaptığı savunma ile herkesi şok eden zanlı Tutucu aleyhinde mahkemeye saygısızlıktan dolayı da soruşturma açılmıştı.

Tutucu, dün teminat talebiyle yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlının davaları görüşülünceye kadar 2 ayı geçmeyecek şekilde cezaevine gönderilmesine karar verdi.

Kaçtı, 3 ay sonra yakalandı

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis çavuşu Mehmet Bayram, mahkemede olayla ilgili olguları aktardı.

Polis çavuşu Bayram, zanlının Çağlar Barballi ile birlikte 3 Ağustos 2017 tarihinde Akıncılar’da KKTC’ye geçiş yapmak istediği sırada asker tarafından tespit edildiğini, zanlının ve Çağlar Barballi’nin KKTC’ye geçiş yapmak isterken kullanımında olan araçta yapılan aramada ise aracın motor kısmında 28 gram kokain ve10 gram hintkeneviri bulunduğunu söyledi.

Zanlıların suçüstü hali gereği gözaltına alındığını anlatan Polis Çavuşu Mehmet Bayram, ancak zanlı Alper Baran Tutucu’nun bir fırsatını bularak kaçtığını söyledi.

Bayram, zanlının 17 Kasım tarihinde Tatlısu’da polis tarafından tespit edilerek gözaltına alındığını kaydetti.

Soruşturma tamamlandı

Bayram, zanlı aleyhinde soruşturmanın tamamlandığını belirterek yargılanıncaya kadar 2 ayı geçmeyecek şekilde cezaevine gönderilmesi talebinde bulundu. 

Devrim DEMİR/Havadis

22/11/2017 11:31
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Alper Baran Tutucu, Güney Kıbrıs, dava, cezaevi, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.