Tütün’de rekor!

ads ads ads ads
25/01/2015

ads
Tütün’de rekor!

Yenierenköy’deki Karpaz Kooperatif Tütün Satış Şirketi, yılda yaklaşık 20-25 ton pipo tütünü yurt dışına ihraç ederken Aralık ayında rekor kırdı. Aralık ayında toplam 35 ton tütün ihraç edildi.

Yenierenköy’deki Karpaz Kooperatif Tütün Satış Şirketi sekreteri Ali Yakuş BRT’ye konuyla ilgili bilgi verdi.

Yakuş, 1976 yılından beri faaliyet gösteren fabrikanın pipo tütününün yurtdışına ihraç ettiğini kaydederek, stoklarda bulunan tütünün şinya bitkisi ile yanarak tütsülendiğini ve aroma kazandığını anlattı.

Bakanlar Kurulu kararıyla 2015 yılında yeniden tütün ekimi yapılacağını ifade eden Yakuş, 10 yıldan beridir 350 ton birikmiş stoka sahip olan fabrikada yıllık yaklaşık 20-25 ton tütün ihraç edildiğini söyledi.

Şu an ellerinde çok fazla stok kalmadığını Aralık ayında 35 ton tütünü ihraç ettiklerini belirten Yakuş, “en büyük rakiplerimiz Suriye idi, Suriye’deki olaylardan dolayı üretim durdu ya da stoklarının eridiğini düşünüyorum hal böyle olunca bizdeki tütüne talep arttı” dedi.

Geçmiş yıllarda belli aralıklarla çalışan fabrika şu an tam kapasite olarak çalışır durumda.

7 çalışanı bulunan fabrikada ihtiyacı karşılayabilmek için şu an 21 işçi çalışmakta ve bu rakamın da artması beklenmekte. BRTK 

25/01/2015 15:56
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Karpaz Kooperatif Tütün Satış Şirketi, haber, kıbrıs, tütün, rekor, yenierenköy
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.