UBER Yasağı Sürüyor

ads ads ads ads
08/10/2017

ads
UBER Yasağı Sürüyor

2009 yılında Amerikada kurulan ve ardından hızla dünyanın 58 farklı ülkesi ve 300 den fazla şehrine yayılan Uberin  yerel yönetimler ile başı dertte .

Yıllık kazancının 11 milyar doları aştığı iletilen şirketin günümüz şartlarında taksilere alternatif olarak tercih edilmesi okları kendi üzerine çekiyor.

Londra şehrinin taşımacılık alanı ile ilgilenen resmi kurumu  Transport for London tarafından lisansının iptal edilmesi ve Belediye Başkanı Sadiq Khan’ın kurumun aldığı kararın arkasında olduğunu açıklaması ile iyice çıkmaza girdiler.

Londra lisansını kaybeden şirket internet üzerinden yardım kampanyası başlatarak kararın değişmesini hedefliyor.

Karara itiraz etmek için 21 gün süresi bulunan şirketin online e-dilekçesine 181.000 kişi tarafından destek verildi.

Özellikle gece hayatı yaşayan insanların ve öğrenci kesiminin desteklediği şirkete kayıtlı 40.000 lisanslı şoför olduğu belirtildi.Lisans iptali ile işsiz kalacak şoförlerin aileleride destek için gösteriler düzenlemeye hazırlanıyor.

Peki Uber nasıl çalışıyor ? ve faydası nedir ?

Öncelikle uygulamayı cebinize indirmeniz gerekli . Ardından istediğiniz araç seçeneği  , bekleme süresi ve yolculuk ücretine göz atarak ödeme kısmına geçiyorsunuz .

Kampanya kapsamında kupon kullanarak ücretsiz yolculuk etme hakkınızda bulunmaktadır.Araç ve şoför bilgisi önceden iletiliyor ve sisteme kayıtlı kredi kartınızdan ücret tahsil edildiği için şoför ile para alış-verişi söz konusu olmuyor .

Şoförü puanlayarak ilerlediğiniz sistem bir sonraki yolculuğunuzda aynı şoför ile seyahat etme hakkıda tanımaktadır.

Herhangi bir meslek örgütüne dahil olmamaları ve vergilerden muaf olmaları kazancın legalliğini sorgulatmaktadır .

Girdiği her ülkede özellikle taksi şoförlerinin bağlı olduğu kurumlar tarafından şikayet edilen şirket Türkiyede de bir çok yasal zorluk ile karşı karşıya ve cezaya maruz kalmaktadırlar .

Bu tartışmalara hollywood da sessiz kalmadı ve 2016 yılında çıkardığı “RYDE” filmi ile denetimsiz yolculuğun nerelere varabileceğini kendi yöntemleri ile anlatmışlar .

https://www.youtube.com/watch?v=3RLQTGyqYSs

08/10/2017 15:05
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: uber, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.