UBP, Maraş Bölgesinde Toplantı Yaptı

ads ads ads ads
24/10/2014

ads
UBP, Maraş Bölgesinde Toplantı Yaptı

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün iki devletli çözümün kaçınılmaz olduğunu söyledi.

UBP, dün akşam Gazimağusa Maraş’ta toplantı düzenledi. Toplantıda UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, UBP Genel Sekreteri Sunat Atun, UBP Gazimağusa İlçe Başkanı Resmiye Canaltay, UBP Gazimağusa Milletvekilleri Erdal Özcenk, Dursun Oğuz ve Hamza Ersan Saner de hazır bulundu.

UBP’den yapılan yazılı açıklamaya göre, UBP Genel Başkanı Özgürgün toplantıda yaptığı konuşmada, UBP’nin en güçlü olduğu dönemlerin, muhalefetteyken yeniden iktidara geldiğinde yaşandığını söyleyerek, şöyle devam etti:

“1998 yılında yüzde 40, 2003’te yüzde 46, oy oranı yakaladık. 2013 yılında iktidardan gittik ve bir yıl içerisinde toparlanarak son Yerel Seçimlerde partimiz oyunu yeniden yüzde 40’lara çıkardı. Yani bir yıl içinde UBP oylarını yüzde 50 artırmıştır. UBP bir ideoloji partisidir, halkın partisidir, KKTC’nin en güçlü partisidir. Çünkü muhalefette iken bir yıl içerisinde oylarını yüzde 50 artırabilecek hiçbir parti yoktur. Özkan Bey’e ‘Hodri Meydan’ diyorum. Bugün seçime gidelim UBP’nin oyları yüzde 40 altında değildir. Eğer yüzde 39 alırsak, Ne UBP’nin, ne Hüseyin Özgürgün’ün ne de Sunat Atun’un bundan sonra politikada yürüyecek yolları kalmaz. O kadar net söylüyorum. Ama göreceksiniz ki onlar gidecek!”

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, UBP’nin yönetimlerde olmadığı dönemlerde ülkenin “darmadağın olduğunu” iddia ederek, Kıbrıs sorunu konusunda Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nu eleştirdi.

Konuşmasında hükümeti eleştiren Özgürgün, Türkiye’den su getirilmesi projesine de değinerek, hükümetin suyun gelmesini istemediğini ve süreci geciktirdiğini ileri sürdü.

Özgürgün, Başbakan Yorgancıoğlu’na “Hala Sultan Camii’nin varlığını reddeden bir Başbakan Hala Sultan Camii’ni açacak mı?” sorusunu da yöneltti.

Özgürgün, kamu çalışanlarının maaş ve ücretlerini düzenleyen yasa değişikliğine de değindi.

Yorgancıoğlu’nun iktidarda değilken bu değişikliğe karşı çıktığını belirten Özgürgün, hükümetin şu anda neden bu yasayı değiştirmediğini sordu.

Başbakan Yorgancıoğlu’nun, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na masaya gelme çağrısında bulunmasını eleştiren Özgürgün, “Masadan kaçan kim? Anastasiadis! Yorgancıoğlu da Sayın Cumhurbaşkanımıza da çağrı yapıyor. Cumhurbaşkanımız masadan kaçmadı ki! Sayın Özkan Bey niye ‘Sayın Anastaiadis masaya geri dön’ demiyor?” diye sordu.

Özgürgün, Anastasiadis’in Türkiye’ye “Egemenliğimi tanıyın” dediğini söyledi ve şöyle devam etti:

“Peki, Kıbrıs Türk Halkının egemenliği ne olacak? Kıbrıs Türk Halkı egemen bir halk değil mi? O zaman benim egemenliğim de var! Ben de o zaman şunu söylerim: ‘Ey Anastasiadis, sen güneyde egemensen, ben de kuzeyde egemenim. Sen güneyde bir devletsen, ben de kuzeyde daha fazla bir devletim. İster tanısınlar, ister tanımasınlar. Demek ki, iki devletli çözüm kaçınılmazdır. Artık bu konuşulmalıdır. Çünkü Kıbrıs Türkü artık Rumların oyuncağı, maskarası olamaz. Bakınız Anastasiadis ne istiyor! Toprağımızın dörtte üçünü istiyor ve bize yüzde 12 kalacakmış, bu 12’ye de 80 bin Rum yerleştirmek için bir alan istermiş. Şimdi masadan kaçtı, zorlasak gelsin diye hepsini isteyecek! İster gelir, ister gelmez! Gelmezse o zaman Kıbrıs Türk Halkı da egemen bir halktır, bunu anlaması lazımdır. Biz işte böyle bir partiyiz, bu ülkenin onun için UBP’ye ihtiyacı vardır.”

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün sözlerinin sonunda, “Biz muhalefette de aynı söyleriz, iktidara geldiğimizde de aynı konuşuruz. Bunun aksini kimse söyleyemez. UBP hep KKTC’ni savunmuştur, hep ekonominin ileriye gitmesini savunmuştur, her konuda Anavatanımız Türkiye ile birlikte bu topraklarda Türk varlığını yaşatmayı savunmuştur. Bu topraklarda Türk varlığını yaşatacak olan tek parti vardır o da Ulusal Birlik Partisidir” diye konuştu.

ATUN

UBP Genel Sekreteri Sunat Atun da yaptığı konuşmada, UBP’nin son zamanlarda yaptığı bütün toplantılarda salonların dolu olduğunu belirterek, “UBP iktidarın tek adayıdır ve iktidara geleceği günler de yakındır” dedi.

Sunat Atun konuşmasında Kıbrıs sorununa da değinerek şunları söyledi:

“Rum lider son olarak masadan kaçmadan önce bizden nerdeyse adanın tamamını talep edecekti. Annan Planında bir harita vardı, o haritayı hepimiz hatırlıyoruz. Mağusa’dan Lefkoşa’ya yolun güneyi, bu bizim yaşadığımız bölgeler, devamında batıdaki bölgeler. Rum ne yaptı? Annan planından sonra tekrar geriye çekildi. O dönemi hatırlayınız, Sayın Talat ‘Kıbrıs meselesini 3 ayda çözerim’ demişti. Beş sene Cumhurbaşkanlığı yaptı bir milimetre ileriye gidemedi. Ne oldu? Belli başlı noktalarda Kıbrıs Türkleri pozisyon kaybetti. Şimdi gelinen noktaya bakıyoruz! Anastasiadis neyi istiyor? Tuzla, Mutluyaka, Yeni Boğaziçi, Mormenekşe, Avtepeden buruna kadar, Düzova, Değirmenlik Beyköy bölgesini, hepsini istiyor. Bize ne kalacak? Mülki idareye bakınız! Cumhurbaşkanlığı Rumlarda, yardımcılığı Türklerde ve Türkün hiçbir veto hakkı olmayacakmış. Demek ki Kıbrıslı Türkler bu adada ancak ikinci sınıf olabilecek ki bu da Kıbrıslı Türkler ikinci sınıf olmaya razı olurlarsa bir anlaşma olur demek istiyorlar”

Atun, bütün süreçlerde mülki idareyi paylaşmayan, toprakları, yönetimi paylaşmayan, deniz dibinde duran kaynakları bile paylaşmayan Rum yönetiminin Kıbrıs’ta Türklerin ikinci veya üçüncü sınıf olacağı bir anlaşma istediğini ifade ederek, “O zaman Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi Kıbrıs Türk Halkı da dimdik ayakta durur. Bu adanın gerçeği iki devletli bir çözümdür. Bizim hakkımızı hiçbir zaman düşünmeyenlere karşı bayrağımızı dimdik tutup, haklarımızı en ileri noktaya kadar götürmeye çalışan Cumhurbaşkanımızın yanında dimdik duran bir hükümet olmalıyız” dedi.

CANALTAY

UBP Gazimağusa İlçe Başkanı Resmiye Canaltay da yaptığı konuşmada, UBP’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yaşaması ve devam etmesi için “garanti olan bir parti” olduğunu ifade ederek, “UBP refahtır! Hükümet olduğu dönemlerde memleketi her zaman en iyi noktalara getirmeyi başaran bir partidir! UBP toprağımızın garantisidir. Bizler şu anda bulunduğumuz bölgenin tartışıldığını biliyoruz. UBP bu tartışmalara noktayı koyacak olan bir partidir. Onun içindir ki iktidar yolundaki bu toplantılarımızda sizlerle birlikte hedefe varacağız” dedi.

Resmiye Canaltay, bazı kırgınlıkların olabileceğini, bunların da bir kenara bırakılabileceğini belirterek, “Zaman birlik ve beraberlik zamanıdır. Zaman UBP zamanıdır. Hep birlikte hedefimize ulaşmak için çalışacağız ve hedefimize başarı ile ulaşacağız. UBP’lilerin bütünlüğünü kimsenin bozmasına asla izin vermeyeceğiz” diye konuştu. 

24/10/2014 20:00
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Ulusal Birlik Partisi, maraş
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.