Üç Aylar Başlıyor

ads ads ads ads
19/04/2015

ads
Üç Aylar Başlıyor

“Üç aylar” olarak adlandırılan “Recep, Şaban ve Ramazan” ayları yarın başlıyor.

23 Nisan Perşembe akşamı ise üç ayların ilk kandili olan “Regaib Kandili” idrak edilecek.

Din İşleri Başkan Vekili Mehmet Emin Yeltekin bugün “üç aylar ve Regaip Kandili mesajı” yayınladı.

Yeltekin, “üç aylar” ismiyle bilinen ve gönüllerin manevi doyum mevsimi olan Recep, Şaban ve Ramazan aylarının, “Müslümanlar olarak Hakk’ın rahmet, bereket ve mağfiretine olan iştiyakımızı zirve noktaya taşıyıp huzur iklimine doğru seyahat ettiğimiz müstesna zaman dilimleri” olduğunu kaydetti.

Dini hayata canlılık katan bu ayların, insani değerlerin ve ahlaki erdemlerin artmasına, yardımlaşma ve dayanışma bilincinin çoğalmasına, inananların hayır ve iyilikte birbirleriyle yarışmasına vesile olduğunu belirten Yeltekin, mesajında şunları kaydetti:

“Bu özel aylar ve bu ayların içinde barındırdığı mübarek gün ve geceler, bizlere, hızla geçen zamanın değerini idrak etmenin, durup düşünmenin, hayatın yoğun koşuşturması ve temposu içinde kendimize dönüp, gönül âlemine bakmanın ve içe doğru bir yolculuk yapmanın imkânlarını sunar. Ayrıca Yüce Allah’a gönülden el açarak, günahlarla kirlenmeye yüz tutmuş gönüllerimizi tövbeyle arındırma, kendimizi bulma ve bilme, nefsin sonu gelmez arzu ve ihtiraslarına dur deme ve onlardan uzaklaşma imkânını bahşeder.”

Yeltekin, “Üç Aylar” geleneğinin asırlar kadar eski olduğunu ve Ramazan'a hazırlığın bununla başladığını belirterek, Recep ayının ilk cuma gecesi olan 23 Nisan Perşembe akşamı da “Regaib Kandili” olduğunu kaydetti. Yeltekin, bu gecede Allah'ın rahmet ve bağışlamasının bol olduğu, duaların kabul edildiği mübarek bir gece olduğuna vurgu yaptı.

Yeltekin, üç ayların ve Regaip kandilinin kardeşlik duygularının pekişmesine, ülkenin, İslam aleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın huzuruna vesile olmasını temennisinde bulundu.

Bu arada Hz. Ebubekir Camii’ndeki Regaib Kandili programının saat 20.00’den itibaren BRT 2’de canlı olarak yayınlanacak. 

19/04/2015 16:39
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Üç Aylar, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.