Uçakta bavulunuzu ilk almanın sırrı

Özellikle ABD’de çok popüler olan internet sitesi Quora’ya yazan bir havalimanı çalışanı, uçak indikten sonra hızla bavulunu almak isteyenler için bazı tavsiyelerde bulundu.

ads ads ads ads
22/11/2017

ads
Uçakta bavulunuzu ilk almanın sırrı

En son check-in yapmak avantaj

Haber sitesi mailonline.com’da ABD’de yerel bir havaalanında çalışan Thomas Lo Sciuto, bavulunu önce almak isteyenler için, “Yapılacak ilk şey havalimanında bavulu en son veren olmak ve en son check-in yapan olmaktır. Çok düz mantıkla havalimanları işliyor. Eğer bavulunuzu ilk verenlerdenseniz, bavulunuz geç çıkar. Uçak geldiğinde en son verilen bavullar ilk olarak çıkartılıyor” dedi.

 

Kırılabilir eşya ibaresi avantaj

Öte yandan Daily Mail’de yer alan haberde bavulun erken çıkması için başka bir tüyo verdi. Seyahat dergisi Travel + Leisure’a dayandırılan haberde, eğer check-in sırasında bavulunuzda kırılacak bir eşya olduğunu söyleyip bavulun üzerine, “Kırılabilir eşya vardır” ibaresinin yer aldığı bir yazı yapıştırılması durumunda da avantajlı duruma geçildiği belirtildi. Derginin haberinde kırılacak eşya bulunan bavulların uçağa en son yerleştirildiği vurgulanıyor.

Alternatif yöntem

Lo Sciuto, öte yandan havalimanlarındaki uçağa binmeden önceki kapıda bavulların teslim edilebilmesinin de mümkün olduğunu söyledi. Lo Sciuto, “Eğer bu yöntemi izlerseniz, bavulunuzda sıvı taşımanıza yasak getiriliyor. Sanki bir kabin içi bavul gibi kullanabilirsiniz” dedi.

22/11/2017 13:39
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: uçak, bavul, Bavulumu ilk almanın sırrı, havalimanı, Uçakta bavulumu ilk nasıl alabilirim, Uçakta bavulunuzu ilk almanın sırrı, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.