Üçüncü havalimanı yargıya taşındı

ads ads ads ads
16/09/2014

ads
Üçüncü havalimanı yargıya taşındı

TMMOB'a bağlı Mimarlar, Şehir Plancıları ve İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubeleri 3. Havalimanı 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı, 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarına dava açtı.

Karaköy'de bulunan Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesinde düzenlenen basın toplantısına Mimarlar Odası, İstanbul Büyükkent Şubesi Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) Kurulu Sekreteri Mücella Yapıcı, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Sami Yılmaztürk, Şehir Plancılar Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Sekreteri Akif Burak Atlar ile İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Sekreteri Rezan Bulut katıldı.

"PROJELER PLANSIZ, RUHSATSIZ, PROJESİZ İHALE EDİLİYOR"

Toplantıda konuşan Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Mücella Yapıcı, “Son derece önemli projeler plansız, ruhsatsız, projesiz ihale ediliyor. Bununla da kalmıyor, inşaatlar devlet töreni ile başlatılıyor. Bütün bunlar oldu bittiye getirilerek çevre düzeni planlarına işleniyor" dedi. 3. Havalimanı projesine 3. Köprü projesinin de eklenmesi halinde İstanbul'da ulaşım ve yerleşme gibi her türlü stratejik kararın yok hükmünde olduğunu ifade eden Yapıcı, bu projelerin bütün Marmara Bölgesinin doğal ve ekolojik dengesini altüst ettiğini savundu. 

16/09/2014 16:04
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: üçüncü havalimanı, çevre katliamı, türkiye, haber
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.