Ukrayna'da ''Paskalya'' Ateşkesi

ads ads ads ads
30/04/2016

ads
Ukrayna'da ''Paskalya'' Ateşkesi

AGİT Dönem Başkanlığı Ukrayna Özel Temsilcisi Büyükelçi Martin Sajdik, 1 Mayıs'ta kutlanacak Paskalya Bayramı dolayısıyla Ukrayna'da ateşkes konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Sajdik, yaptığı yazılı açıklamada, Minsk'te gerçekleştirilen Üçlü Temas Grubu'nun toplantısında, Paskalya Bayramı dolayısıyla 1 Mayıs'ta ateşkes sağlanmasında anlaşıldığını bildirdi.

Minsk sürecindeki bütün tarafların yerel saatle 30 Nisan'ı 1 Mayıs'a bağlayan gece 00.00'dan itibaren başlamak üzere Paskalya Bayramı'nda ateşkese tam uyulmasını sağlamak üzere anlaştıklarını belirten Sajdik, Üçlü Temas Grubu ve Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Luhansk bölgelerinden temsilcilerin ateşkes kararlılığından dolayı memnun olduğunu aktardı.

Ateşkes rejiminin tam uyumu üzerine farklı açıklamaların olması durumunda sahadaki bütün sorumlularla iletişime geçilmesi konusunda da anlaşıldığını kaydeden Sajdik, "AGİT gözlemcilerinin güvenliği ve emniyetini garantilemek için gerekli önlemler alınacak" ifadelerini kullandı.

Sajdik, ateşkes ihlali halinde acil istişare için konunun Üçlü Temas Grubu'nun önüne getirileceğini ve AGİT gözlemcilerinin ateşkes ihlallerini rapor etmek üzere görevlendirildiğini vurguladı.

Üçlü Temas Grubu, Ukrayna, Rusya, ABD ve AGİT temsilcilerinden oluşuyor. 

30/04/2016 09:49
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Ukrayna
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.