Umay Y. Kutay'dan İkinci Sergi: ''Kuşatma ve Müdahale''

ads ads ads ads
12/10/2016

ads
Umay Y. Kutay'dan İkinci Sergi: ''Kuşatma ve Müdahale''

Ülkemizin genç sanatçılarından ve kadın girişimcilerinden Umay Yılmaz Kutay, ikinci kişisel sergisini, yeni girişimi olan Kuruçeşme Projekt'te açıyor. "Kuşatma ve Müdahale" başlıklı olan sergi, yerleştirme ve güncel heykellerden oluşacak. Sergi,15 Ekim Cumartesi günü saat 17:00'de açılış kokteyli ile başlayıp, 31 Ekim’e kadar ziyaret edilebilecek.
 
Kuruçeşme Projekt Nedir?
Kuruçeşme Projekt, Umay Y. Kutay’ın yaratıcı direktörlüğünü yaptığı Beaz Tasarım'ın da yatırım ve proje ortaklığı ile, tüm aşamaları tamamlandığında çeşitli programlar için kullanılabilecek bir toplantı/eğitim odası, güncel lokal sanatçıları destekleyen bir butik sanat galerisi ve surlariçi dokusunu seven herkes için bir sanat kafe olarak hizmet vermeyi hedefliyor.
Lefkoşa-Yenicami mahallesinin antik sokağı Kuruçeşme Sokak’ta, 1931 yılında inşa edilmiş olan bu ev, Kuruçeşme Projekt’e dönüştürülerek bu olanağı sağlayan Halil İbrahim Ozankaya'ya ailesi ve genç girişimciler tarafından ithaf olunmuştur.
 
Umay Yılmaz Kutay kimdir?
www.umayyilmazkutay.com

https://cy.linkedin.com/in/umayyk

UMAY YILMAZ KUTAY, 1986 / Lefkoşa’da yaşıyor ve çalışıyor.



2012 yılında Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Plastik Sanatlar Bölümünde lisans eğitimini tamamladı. 2007 yılından itibaren Kıbrıs’ta düzenlenen birçok karma sergide yer aldı. 2010-2013 yılları arasında, Kıbrıs’taki ara bölgelerde BM ve AB tarafından finanse edilerek düzenlenen etkinliklerde katılımcı olmuş, 2011-2013 yılları arasında iki toplumlu sanat projeleri yazıp uygulamış ve çeşitli sanat alanlarında çok kültürlü (multicultural) gruplara eğitmenlik yapmıştır. 2011 yılında 1+1 adlı güncel sanat insiyatifini oluşturdu fakat kollektif sanat bilincinin yetersiz olması sebebiyle bu insiyatif kendikendine yok oldu. 2013 yılında “eski” bağımsız sanat merkezinin kurucu ortağı olmuş, ve mekanın açılışını ilk kişisel sergisi olan “Neverland” ile yapmıştır. 2014 ve 2015 yıllarında Ankara CerModern'de Müphem, Sarhoş, Köpek ve Bir Savaş Nasıl Hatırlanmalıdır? temalı sergilere katılmıştır. 2013-2014 Yıllarında Yakın Doğu Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Ofisinde materyal planlama ve tasarımcı olarak çalışmıştır. Aralık 2014’te kendi Atölyesini ve Yaratıcı Tasarım Ofisi’ni kurmuştur. Beaz Tasarım adı altındaki bu ofiste çalışmaya ve atölyesinde de dersler vermeye devam etmektedir. 

12/10/2016 21:46
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Umay Yılmaz Kutay
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.