UNICEF'ten Çağrı

ads ads ads ads
04/09/2015

ads
UNICEF'ten Çağrı

 UNICEF Başkanı Lake, "Göçmen çocuklarla ilgili görüntülere dünyanın şok olması yeterli değil, acilen harekete geçilmeli" dedi.

Avrupa'daki mülteci ve göçmen krizi giderek derinleşirken, UNICEF Genel Direktörü Anthony Lake, Avrupa'daki göçmen çocuklar ve mülteci kriziyle ilgili açıklama yaptı.

Açıklamasında göçmen çocuklarla ilgili görüntülere dünyanın şok olmasının yeterli olmayacağını belirten Lake, acilen harekete geçilmesi gerektiğini belirtti.

"Avrupa'daki mülteci ve sığınmacı krizinin giderek derinleştiği bu ortamda tüm dünya genelindeki sosyal medya ağlarında, televizyon ekranlarında ve gazetelerin ilk sayfalarında karşılaştığımız bu şok edici görüntüler son olmayacak."

Açıklamasına, "Bu görüntülerin karşısında, dünyanın sadece şok olması yeterli değildir. Bu görüntülerin tekrar yaşanmaması için acilen harekete geçilmelidir" diyerek devam eden Lake, Avrupa’ya sığınmaya çalışan Suriyelilerin en az dörtte birinin çocuklardan oluştuğunu belirtti.

2015'in ilk altı ayında 106 binden fazla çocuğun Avrupa'ya sığınma talebinde bulunduğunu belirten Lake, "Ne zaman bu korkunç çatışmalar son bulursa ancak o zaman yaşanan bu dram sona erer" dedi.

Lake açıklamasında ayrıca Suriye'deki “korkunç çatışmalar nedeniyle 2 milyon çocuğun ülkeden göç etmeye zorlandığını” hatırlattı.

Avrupa ülkelerine gitmeye çalışan 2 bin 500 kişiden fazla göçmen geçiş sırasında hayatını kaybetti veya kayboldu.

Lake, dramın sona erdirilmesi için şu tedbirlerin alınması çağrısında bulundu:

AA

04/09/2015 13:51
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: unicef
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.