'Üniversiteler toplu ulaşımdan elini çeksin'

ads ads ads ads
28/11/2014

ads
'Üniversiteler toplu ulaşımdan elini çeksin'

Kıbrıs Türk Kamu Araçları İşletmecileri Birliği (KAR-İŞ), üniversitelerin toplu ulaşımdan elini çekme zamanının geldiğini savundu.

KAR-İŞ Başkanı Menteş Aytaç, kamu taşımacılığıyla rekabet eder duruma gelen üniversitelerin, devletten aldıkları desteği toplu taşımacılık alanda da kullanarak sektörde haksız rekabet yarattığı görüşünü ifade etti.

Aytaç yaptığı yazılı açıklamada, Girne Amerikan Üniversitesi’nin T izini olmadığı halde yurt dışından on beş minibüs ithal edip, izin alma konusunda yaptırım uygulamaya çalıştığını iddia etti ve bu üniversiteyi kınadı.

Üniversitelerin, eğitime öncelik vermesi gerekirken, toplu ulaşımda filolar oluşturup, dışarıdan hizmet alımı yapmayarak kapalı bir ekonomi anlayışı ile hareket ettiklerini iddia eden Aytaç, “Üniversite patronları yaratmakta, sektörlerin ve esnafın gelişimini engellemektedirler” ifadesine yer verdi.

KAR-İŞ Başkanı Aytaç, “polis, asker, kumarhaneler, oteller, turizm, kreşler, özel işletmeler ve üniversitelerin kamu taşımacılığı yapmaya devam etmesi halinde, ülkede toplu ulaşımın gelişmesinin mümkün olmadığını” kaydetti. 

28/11/2014 15:48
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kar-iş, ’Üniversitelerin toplu ulaşımdan elini çeksin’ haber kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.