Ünlü müzisyen hayatını kaybetti

ads ads ads ads
04/05/2016

ads
Ünlü müzisyen hayatını kaybetti

"Eski Dostlar" şarkısının bestecisi, Türk müziğinin emektar isimlerinden müzisyen Gültekin Çeki, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

BİLİNCİ KAPALIYDI

Geçirdiği rahatsılıktan dolayı bilinci kapalı olarak yaşayan ve yatakta tedavi gören Gültekin Çeki'nin bu Sabah saatlerinde hayatını kaybettiği belirtildi.

CENAZESİ YARIN KALDIRILACAK

Türk Sanat Müziğine bir çok eser kazandıran Gültekin Çeki'nin cenazesinin yarın kaldırılacağı ve şehir mezarlığında toprağa verileceği öğrenildi.

GÜLTEKİN ÇEKİ KİMDİR?

Bestekar Gültekin Çeki, annesi Antalyalı, babası Kıbrıs kökenli bir ailenin çocuğu olarak,1927 yılında Antalya'da doğmuş, daha ilkokula gitmeden mızıka ve kaval çalmayı öğrenmiş. 1949 yılında Ankara Gazi eğitim Enstitüsü Beden Eğitimi bölümünden mezun olmuştur. 1954 yılında ise mesleğinin öğretmenlik kısmını bırakıp, devletin değişik kademelerde görev yapmıştır. İlk olarak 1977 yılında Beden Terbiyesi Genel Müdür Yardımcılığından kendi isteği ile emekli olmuş, emekli olduktan sonra bile yeniden göreve çağrılmış ve ikinci olarak 1984 yılında tamamen emekli olarak Antalya ya döndü 

04/05/2016 16:22
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Eski Dostlar, şarkı, Gültekin Çeki, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK MAGAZİN

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.