Rusya: İngiliz diplomatları kısa süre içinde sınır dışı edeceğiz

İngiltere ve Rusya arasındaki ajan krizi büyüyor. Rusya, "İngiliz diplomatları kısa süre içinde sınırdışı edeceğiz" açıklamasını yaptı. İngiltere dün 23 Rus diplomatı sınırdışı edeceğini duyurmuştu.

ads ads ads ads
15/03/2018

ads
Rusya: İngiliz diplomatları kısa süre içinde sınır dışı edeceğiz

Çifte ajan Sergey Skripal'ın kızıyla birlikte zehirlenmesinin ardından başlayan İngiltere Rusya krizi büyüyor.

İngiltere'nin dün 23 Rus diplomatı sınırdışı etme kararına Rusya'dan misilleme geldi.

Rusya, "İngiliz diplomatları kısa süre içinde sınırdışı edeceğiz" açıklamasını yaptı.

RUSYA'DAN İNGİLTERE'YE 4 NOTA

Rusya Dışişleri Bakanlığı Resmi Sözcüsü, Rusya’nın Birleşik Krallık'a eski Baş İstihbarat Servisi albayı Sergey Skripal davası yüzünden dört adet nota gönderildiğini açıkladı. 

Zaharova, Rusya’nın böylelikle Londra ile aktif diyalog kurmaya başlamayı ümit ettiğini, fakat tüm taleplere karşın hiçbir anlama gelmeyen mesajların gönderildiğini belirtti. 

Birleşik Krallık'ın Rusya ile işbirliği yapmayı reddettiğini belirten Zaharova, “Londra’nın eylemleri siyasi bir şovdan ibaret, Rusya’ya karşı yapılan suçlamalar ise çılgınca. Moskova’nın vereceği yanıtlar üzerinde çalışılıyor, yakın zamanda bunlar uygulamaya geçecek” dedi. 

Ayrıca, Zaharova Washington’un Londra’ya Skripal olayında destek vermesine de değinerek Birleşik Krallık'ın bu konuda kimseye belge sunmadığını hatırlattı. Zaharova, “Hiçbir fikrin olmadığı bir konuya nasıl destek olabilirsin? Bu fantastik bir durum. Hangi belgeden bahsettiklerinin farkında olmadan belgeleri değerlendiriyorlar” diye ekledi. 

SKRIPAL'IN ZEHİRLENMESİ 

Eski Rus ajanı Skripal ve kızı Yulia Skripal, İngiltere'nin Salisbury kentinde yerde yatarken bulunmuştu. Skripal ve kızına, Rus yapımı sinir gazıyla müdahale edildiği ortaya çıktı. 

Çifte ajan suçlamasıyla 2006 yılında 13 yıl hapse mahkum edilen Sergey Skripal 2010'da ABD'de tutuklanmıştı. Daha sonra takas edilen Skripal, İngiltere'ye gelmişti.  Kaynak/NTV

15/03/2018 13:48
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: rusya, İngiliz diplomatlar, sınır dışı
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.