Uyarsa Beklerik sinema filmi bu gece izleyicisi ile buluşuyor

ads ads ads ads
01/08/2016

ads
Uyarsa Beklerik sinema filmi bu gece izleyicisi ile buluşuyor

Mesarya Kültür Sanat Derneği tarafından çekilen ve 27 Temmuz’da gösterime teknik sorunlar nedeniyle giremeyen “Uyarsa Beklerik” sinama filmi 1 Ağustos’da izleyicisi ile buluşuyor.

Mesarya Kültür Sanat Derneği filmin planlanan tarihte gösterilememesi ile ilgili olarak yayımladığı basın bildirisinde şunları kaydetti:



Mesarya Kültür Sanat Derneği olarak, son birkaç yıldır, kaybolmaya, unutulmaya yüz tutan Kıbrıs Kültürü’nü yansıtan tiyatro oyunları sergilemekteyiz. 2012 yılında “Düğün”, 2013 yılında “Gumru” ve son olarak da “İğneli Kabare” aynı çizgide yaptığımız ve izleyicilerden çok güzel geri dönüşler aldığımız oyunlardır. Fakat herkes biliyor ki, ülkemizde tiyatro seyircisi çok çok azdır. Bu nedenle sahnelenen bir oyunun, iki, üç bin kişi tarafından izlenmesi önemli bir başarı kabul edilir. Ülkemiz nüfusu düşünüldüğünde bu sayı gerçekten gülünçtür. Biz de Dernek olarak, nasıl daha çok seyirciye ulaşabiliriz diye düşünürken, aklımıza bir sinema filmi çekmek geldi. 2012 yılında tiyatro oyunu olarak oynadığımız “Düğün” isimli oyunu film yapma serüveni böyle başladı.



Çekimler izinlerin geç alınması ile aksadı…



Önce, senaryosu filme uygun olarak düzenlendi. Sıra isim aşamasına geldiğinde, öncelikle Alaşya Uyarsa Beklerik ismi düşünüldü. Daha sonar da sadece “Uyarsa Beklerik” isminde karar kılındı. Bir derneğin yapımcılığında, oldukça pahalı ve zor bir işe giriştik. Mekan belirlemelerinde, tarihi doğası en az bozulmuş yerleşim yerlerinden olan Luricina ve Kalavaç köyleri ön plana çıktı. Geçen kasım ayında, çekimlere başladık. Ancak, Luricina’nın askeri bölge olması dolayısıyla çekimlerimiz durduruldu. O bölgede çekim yapmak için izin alma çalışmalarımız ancak üç ay sonra olumlu sonuçlandı ve Türkiye Cumhuriyeti Genel Kurmay Başkanlığı’ndan iznimiz geldi. Ancak daha önce belirli tarihlerde çekim yapmak için anlaştığımız oyuncular, izin yüzünden gecikme yaşanınca film ekibinden ayrılmak zorunda kaldılar. Bu nedenle biz de çektiğimiz sahneleri baştan çekmek zorunda kaldık. Bu da filmin bitmesini ve bizim bütçemizi oldukça zorladı.



Tarihler teknik ekibin yönlendirmesi ile belirlendi…




Haziran ayında çekimleri bitirdik. Takdir edersiniz ki film konusunda daha önce herhangi bir tecrübeye sahip olmayan yönetim kurulumuz, birtakım tarihleri belirlerken, filmi hazırlayan teknik ekibin yönlendirmeleriyle hareket etmiştir. Bu kapsamda 27 Temmuz Çarşamba Lemar Cineplex’te, 28 Temmuz Perşembe de Girne Starlux’ta gala gecesi ve gösterim yapmayı planladık. Bunu takiben de 29 Temmuz’dan itibaren bir hafta süreyle Lefkoşa’da ve eş zamanlı olarak Mağusa Lemar’da gösterimler yapılacaktı. Buna uygun olarak anlaşmalar yapıldı, basınımıza haber verildi, bilbordlara reklamlar verildi ve gala gecesi için davetler yapıldı.



Film 1 Ağustos’ta Lefkoşa, Girne ve Mağusa’da gösterimde…



Bütün bu iyi niyetli çabalar ve hazırlıklara rağmen maalesef, teknik ekibimiz filmi gösterime hazırlayamamıştır. Sosyal medyada yaptığımız reklamların altına, filmi izlemeye gidip de filmin gösterimde olmadığını öğrenen izleyicilerimiz yorum yapmaya başlamıştır. Bu yorumların son derece haklı olduğunu belirttikten sonra, başta filmimizi izlemeye gidenler olmak üzere, internetten veya gişelerden bilet alıp da filmi izleyemeyenlerden, davetiye gönderdiğimiz siyasilerimiz ve davetlilerden, basınımızın kıymetli mensuplarından, sanatçı dostlarımızdan ve aylarca hiç bir karşılık beklemeden filmimize katkıda bulunan oyuncu ve sponsorlarımızdan özür dilemeyi bir borç bildiğimizi belirtir, filmimizin 1 Ağustos pazartesinden itibaren Ortaköy ve Gazi Mağusa Lemar Cineplex (17:00 ile 21:00 seansları) ile Girne Starlux’ta (19:30 seansı)gösterime gireceğini kamuoyu ile paylaşırız.



Kültürümzü yarınlara taşımamıza destek olun…



Kültürümüzü geleceğe taşımak ana fikri ile sürdürdüğümüz faaliyetlerimiz kapsamında ülkemizin imkanları çerçevesinde büyük özverilerle çektiğimiz filmimizde, bütün izleyicilerimizin geçmişinden ve kültürümüzden kıymetli hatıralar bulacaklarına olan inancımızla, halkımızı filmimizi izlemeye ve kültürümüze sahip çıkmaya davet ederiz.

01/08/2016 16:34
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Uyarsa Beklerik
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.