Uyuyamayanlara müjde: Şifa ağır yorganda!

İyi bir gece uykusu sizi sabah enerjik kaldırabilir, ama çok eski Uzakdoğu tekniklerinden birine başvurmak gerekecek.

ads ads ads ads
22/07/2017

ads
Uyuyamayanlara müjde: Şifa ağır yorganda!

İnsanların yüzde 10 kadarı farklı türlerde uyku sorunları çekiyorlar. Uyku apnesi, insomnia, uykuya dalamama, hafif uyku gibi problemler sağlığımızı ciddi şekilde etkileyebiliyor. Biliminsanları kaliteli ve derin bir gece uykusunun hem vücudu iyileştirdiğini, hem de zihinsel sorunları azalttığını söylüyorlar. Tüm bunlar için çeşitli medikal yöntemler var ama bunlardan az bilinen biri çok pratik şekilde işimize yarayabilir.

Bu teknik vücuttaki önemli basınç noktalarına masaj yapma tekniği olarak da açıklanabilen “proprioceptive input”. Kökenleri Uzakdoğu sağlık kültürlerine dayanan bu teknik uyku sırasında serotonin ve melatonik salgılanmasını, ayrıca kortizol seviyelerinin düşmesini sağlıyor. Bu hormonlar da vücudu rahatlatıp sağlıklı bir uykuya ve sabahları dinç bir beden/zihin kombinasyonuna yol açıyor.

İşte “ağır yorgan” (weighted blanket) da denilen bu tür özel yorganlar, uyku sırasında vücudun çeştitli noktalarına kendiliğinden baskı yapıyor. Böylece vücut sanki bir terapiye alınmış gibi hissedebiliyor. Ağır yorganlar aslında yeni bir buluş değil, uzun zamandır tıbbi çözümler arasında sayılmakta. Ama toplum içinde pek sık kullanılan bir ürün değil. Eğer ciddi uyku sorunlarınız varsa, ilaçlar her zaman doğru çözüm olmayabilir. Belki de uzman doktor danışmanlığında size özel tasarımlı bir ağır yorgan alıp denemeler yapmanız çok işe yarayabilir.

22/07/2017 15:10
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Uyku düzeni, sağlık, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK SAĞLIK

Sağlıkta 5 yıllık yeni yol haritası

HK SAĞLIK

Sağlık Bakanlığı'nın 2024-2028 yıllarını kapsayan Stratejik Planı yayımlandı. Planda; sağlıklı yaşam hakkının korunmasından, tedavi hizmetlerinin güçlendirilmesine, obezite ve bağımlılıkla mücadeleden, özel gereksinimli bireyler ve yaşlılara yönelik hizmetlere uzanan birçok başlık yer alıyor. 2022 itibarıyla 27 bin 762 olan aile hekimliği birimlerinin sayısının da 36 bin 383'e çıkartılması hedefleniyor.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.