Uzaya 30 dakikalık turlar başlıyor

ads ads ads ads
22/05/2015

ads
Uzaya 30 dakikalık turlar başlıyor

 Kısa bir süre sonra uzaya 30 dakikalık turlar yapılmaya başlanacak. Turlarda 5 dakika yerçekimsiz ortamda dünya ve uzay izlenebilecek.

Uzay mekiği ve uyduların, dizayn, yapım ve testinde kullanılan uzay teknolojilerini tek bir çatı altında buluşturan Uzay Teknolojileri Fuarı, ABD’nin Long Beach şehrinde yapıldı.

Long Beach Convention Center’da gerçekleşen fuarda, uzay kapsülleri, roket motorları, uzay takım elbiseleri, teleskoplar, maket uzay mekiği ve uydular sergilenirken, fuar boyunca devam eden konferanslarda, Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) uzmanlarının moderatörlüğünde, uzay teknolojilerinin çok amaçlı kullanım vizyonu (sivil, ticari, askeri) ve sektördeki yeni gelişmeler tartışıldı.

Fuara katılan firmalardan Xcor, 2016 yılında uzaya 30 ila 45 dakika sürecek turlarının başlayacağı açıklayarak, bu turlara katılanların uzay aracına binerek ateşlemeden 15 dakika sonra yaklaşık 110 km yukarıda yerçekimsiz bir ortamda 5 dakika kalarak dünyayı ve uzayın derinliklerini izleme şansı elde edileceğini duyurdu.

Kaynak: AA ve Al Jazeera

22/05/2015 15:55
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: uzay, yolculuk
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.