Uzun bayram tatilinde Kıbrıslı Türklerin tercihi gemi turları oldu

ads ads ads ads
10/07/2016

ads
Uzun bayram tatilinde Kıbrıslı Türklerin tercihi gemi turları oldu

Pelin Yükselay

Uzun bayram tatilinden yararlanan çok sayıda KKTC vatandaşının Yunan adaları ile Batı Akdeniz turlarını tercih ettiği bildirildi.

Yunan adalarını tercih edenlerin en düşük 398 Euro’dan, Cruise ile Batı Akdeniz turları da 2098 Euro’dan başlıyor. Yunan adaları ve Avrupa turlarının yanı sıra en çok rağbet gören Karadeniz Turu genelde 3 bin 900 TL kişi başından başlıyor. Kapadoya turu ise ikinci rağbet gören destinasyon o da 2 bin 80 TL.

Tur operatörlerinin görüşleri şöyle:

Salahi Şeneyler (Sayar Turizm Satış Sorumlusu)

Bayramda vatandaşların yurt dışı talebi oldukça yüksek oldu. Biz Sayar Turizm olarak en çok Batı Karadeniz, Bursa-Eskişehir turu ve Kapadokya turu sattık. Bunun yanında Antalya otelleri de müşterilerimizin tercihleri arasında. Antalya otelleri de çok rağbet görüyor. Gemi turlarından Yunan adaları fazlasıyla revaçta. Gemilerden birini bayram için haftalar öncesinden doldurduk. Kıbrıs otelleri de vatandaşlarımızın tercihleri arasında. Kıbrıs otelleri biraz pahalı olmalarına rağmen, vatandaşlar tarafından fazlasıyla talep görüyor. Bunun yanında havayolu firmaları da gelen fazla talebi karşılamak amacıyla ek sefer koyarak bizleri rahatlattılar. Özellikle Antalya’ya fazla talep olduğu için Pegasus Havayolları bayram süresince ek seferler koydu. Bunun yanında Türk Hava Yolları da 11 Temmuz’dan itibaren Antalya’ya uçuş yapmaya başlıyor. Bu bizler açısından fiyat bakımından da sevindirici oldu. İki havayolunun aynı bölgeye uçması, fiyatları aşağı çekecektir diye düşünüyorum.

Cenk Şen (Kösezade Turizm Out Going Müdürü)

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki Türkiye’ye gidişler bu bayramda zayıf kaldı. En çok talep gören Avrupa kara turları ve Cruise turları. Cruise’larda en çok sattığımız Yunan adaları ve Batı Avrupa oldu. Bunun haricinde Kıbrıs otellerinde karşı hem Türkiye’den hem de ülkemizden yoğun talep var. Özellikle 5 yıldızlı oteller bu bayramı full kapasite ile geçirdi.

Atiye Beykan (Polatkan Turizm Koordinatörü)

Özellikle Avrupa turlarımız bayram öncesi kapandı. Orta Avrupa ve Balkanlar, müşterilerimizin en çok tercih ettiği bölgeler oldu. Aynı zamanda Yunan adaları da vatandaşların ilk sorduğu ve gitmek istediği bölgelerden biri. Bunun yanında Türkiye turlarından da Karadeniz büyük ilgi gördü. Antalya otelleri de müşterilerimizin tercihleri arasında. Vatandaşların seçenekleri arasında Kıbrıs otelleri de var. Ancak yurt dışına olduğu kadar değil.

KAYNAK: DİYALOG 

10/07/2016 13:03
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: bayram, gemi turu, avrupa
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.