Velayet davasında zafer Türk babanın

ads ads ads ads
28/05/2015

ads
Velayet davasında zafer Türk babanın

Çocukları Amerikalı anneleri tarafından kaçırılan Türk baba, 10 yıllık hukuk mücadelesini kazandı. ABD Yüksek Mahkemesi, 2 kızın velayetini Türk babaya verdi.

ABD’de tanışıp evlenen Prof. Dr. İsmail Özgür Yaman ile eşi Linda Margherita, Ankara’ya yerleştikten sonra iki kızları oldu. Margherita, 2006’da Türkiye’deki boşanma davasında mahkemenin çocukların velayetini babaya vermesinin ardından, 2007’de insan tacirlerine 70 bin dolar ödeyerek iki kızını ABD’ye kaçırdı. Yaman, 2011 yılında anne Margherita’yı ABD’de buldu ve dava açtı. New Hempshire Mahkemesi, dava sırasında Margherita’ya elektronik kelepçe taktı ve yeniden çocukları kaçırmasını engellemek için pasaportlarına el koydu. Mahkeme, babayı haklı bulsa da, çocukların dört yılda ABD’ye uyum sağladığını ve geri dönmelerinin psikolojik sorunlara yol açabileceği gerekçesiyle velayetlerini anneye verdi.

TEMYİZDE KAZANDI

Bu karar üzerine Yaman, New Hempshire Temyiz Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme, çocukların velayetinin babaya verilmesini istedi. Kararın ardından Margherita da, ABD Yüksek Mahkemesi’ne başvurdu. Ancak Yüksek Mahkeme, temyiz mahkemesinin kararını onayarak Yaman’ın çocuklarına kavuşmak için 10 yıldır verdiği hukuk mücadelesine de noktayı koydu.

28/05/2015 07:28
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: abd, türk, velayet, amerika, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.