Vergi-Sen'den Girne'de uyarı grevi

ads ads ads ads
17/04/2014
TAK

ads
Vergi-Sen'den Girne'de uyarı grevi

Gelir ve Vergi Dairesi Çalışanları Sendikası (Vergi-Sen) bugün Girne Vergi Dairesi’nde 2 saatlik uyarı grevi yaptı.

09:00 ile 11:00 saatleri arasında gerçekleşen grev; Girne Vergi Dairesi’nde personel eksikliğiyle daire çalışma ortamında yetersizlikler bulunması nedeniyle yapıldı.

Memur –Sen’in de destek verdiği greve, 47 personeli bulunan sendika üyesi 39 Girne Vergi Dairesi çalışanı katıldı.

Vergi-Sen Başkanı Veli Esendağlı’nın da hazır bulunduğu eylemde basın açıklamasını sendika Genel Sekreter Yardımcısı Şebnem Kuyucuoğulları gerçekleştirdi.

Kuyucuoğulları yaptığı açıklamada, Girne Vergi Dairesi’nde görevli personelin iyi niyet ve sorumlulukla çalışmakta olduğunu belirterek, ancak gelinen aşamada dairenin çalışma ortamında yetersizlik ile personel eksikliği bulunduğunu kaydetti.

Kuyucuoğulları , sorunlarını başta Maliye Bakanlığı olmak üzere birçok yetkiliye aktarmalarına rağmen, hiçbir yetkilinin bugüne kadar sorunlarının çözümü yönünde adım atmadığı gibi tamamen kayıtsız kaldıklarını da belirtti.

Girne bölgesinin kentleşme ile nüfus oranında kaydettiği gelişmenin herkes tarafından iyi bildiğini belirten Kuyucuoğulları, gelişmenin Girne Vergi Dairesi’ne vatandaş, işyeri ve araç sayısı işlemleri bakımından yansımakta olduğunu kaydetti.



Kuyucuoğulları, sözkonusu durumun Girne Vergi Dairesi çalışanlarının motivasyonunu olumsuz etkilediği gibi, halka verilen hizmetlerin de aksaması ve şikayetlere konu olduğunu vurguladı.

Kuyucuoğulları, uyarı grevine katılan personelin siyah giyinmelerini ise çalışanların durumunu en iyi yansıtan renk olması nedeniyle seçtiklerini söyledi..

Kuyucuoğulları, Vergi-Sen’in taleplerini şöyle sıraladı:

“Şu anda çalışmakta olduğumuz bina Vergi Dairesi amaçlı yapılmadığından yetersiz kalmkata ve son derece sağlıksız bir çalışma ortamı oluşmaktadır. Personel sayısı Girne bölgesi için kesinlikle yetersiz kalmaktadır. Güzelyurt Şubesi’nin 46 personeli bulunmaktadır. Girne Şubesi’nin bir günde yaptığı işlem hacmini Güzelyurt Şubesi bir ayda yapmaktadır. Lefkoşa Şubesi özel sektör biriminde çalışan sayısı 28, kişi başına düşen dosya adedi 400 iken Girne’de aynı birimde çalışan sayısı 5 ve kişi başına düşen dosya adedi bin 400’dür. Daire’de güvenlik sorunu da bulunmaktadır.” 

17/04/2014 12:14
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: vergi sen, girne, uyarı grevi, haber kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.