Volkswagen’de polis baskını

ads ads ads ads
09/10/2015

ads
Volkswagen’de polis baskını

Otomotiv devi Volkswagen’in Almanya Wolfsburg'daki merkezinde ve bazı çalışanlara ait evlerde arama yapıldı.

ABD'deki emisyon testlerinde manipülasyon yaptığı belirlenen Alman otomobil üreticisi Volkswagen (VW) hakkında başlatılan soruşturma kapsamında şirketin Wolfsburg kentindeki merkezinde aramalar yapıldı.

Braunschweig Savcılığı’nın açıklamasına göre, egzoz gazı emisyon testlerinde hile yapan yazılım kullanmasıyla gündeme gelen Volkswagen şirketine yönelik Wolfsburg'da ve diğer yerlerde aramalar oldu. Aramalarla egzoz emisyonunda yapılan manipülasyona ilişkin belgelerin ve veri taşıyıcılarının ele geçirilmesinin amaçlandığı ifade edildi.

Savcılık ayrıca, bu konuda çalışanların izlediği yöntem ve çalışanların kimlikleri hakkında bilgilerin elde edilmesinin de hedeflendiğini belirtti.

Alman basınında yer alan haberlerde Wolfsburg’daki şirket merkezinin yanı sıra bazı çalışanlara ait bina ve evlerde de arama yapıldığı, baskınlara 3 savcı ve yaklaşık 50 polisin katıldığı duyuruldu.

VW’den yapılan açıklamada ise, savcılık tarafından yürütülen soruşturmanın destekleneceği, Wolfsburg’daki şirket binasında polise kapsamlı bir dosyanın verildiği belirtildi.


ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA), 18 Eylül'de VW'nin ABD'de sattığı bazı dizel motorlu araçların, yanıltıcı bir yazılımla emisyon testlerinin maniple edilmesinden dolayı çevreyi standartlardan 40 kat daha fazla kirlettiğini açıklamıştı. Söz konusu manipülasyondan yaklaşık 482 bin dizel aracın etkilendiğini bildiren EPA, VW hakkında para cezası ve ihtiyati tedbir kararı alınabileceğini duyurmuştu.

Skandalın ortaya çıkmasının ardından VW'nin eski üst yöneticisi Martin Winterkorn görevinden istifa etmişti. Şirket yönetimi, dünya genelinde 11 milyon dizel motorlu aracın emisyon testi manipülasyonundan etkilendiğini ve zararı karşılamak için yaklaşık 6,5 milyar euroluk bütçe ayırdığını açıklamıştı.

Bu arada VW ile aynı grupta bulunan Audi şirketi de dünya genelinde 2,1 milyon dizel motorlu aracının etkilendiğini açıklamıştı.

Kaynak: Reuters, AA 

09/10/2015 09:53
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Volkswagen
MANŞETLER

HK OTOMOBİL

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.