Vounous Sempozyumu’nun açılışı yapıldı

ads ads ads ads
08/09/2017

ads
Vounous Sempozyumu’nun açılışı yapıldı

Çatalköy Belediyesi tarafından düzenlenen, 1. Uluslararası Vounous Pişmiş Toprak Sempozyumu’nun resmi açılışı dün akşam Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın da katılımıyla gerçekleşti.

Törende katılımcılara Vounous’un tarihçesi hakkında bilgi verildi.
Sempozyumun Proje Başkanı Rauf Ersenal ile Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu’nun açış konuşmalarının ardından Cumhurbaşkanı Akıncı, Kıbrıs’ın tarihi ve kültürel zengiliklerine dikkati çeken bir konuşma yaptı.

Akıncı, Adanın 10 bin yıllık tarihi geçmişinde birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını anımsatarak, bu uygarlıklara ait birçok eserin, bu topraklardan çıkarılarak , başka ülkelerin müzeleri ve özel koleksiyonlarında sergilendğini kaydetti.
Konuşmaların ardından katılımcılar,sempozyuma katılan sanatçıların atölyelerini gezerek, yapılan çalışmaları inceledi..

Açılış töreninde ayrıca, ok atışları , bronz dökümleri , çeşitli ses ve ışık gösterileri ve ritüel canlandırmalar yer aldı.

KKTC’nin yanısıra Türkiye, Japonya, Güney Kıbrıs, Kırım, Azerbaycan’dan 100’e yakın sermaik sanatçısının katılımıyla beldede 5 bin yıl önce kurulan Vounous Nekropolünden çıkan ancak yurtdışına kaçırılan eserlerin replikalarına hayat verilerek , ait oldukları topraklarda sergilenmesi hedefleniyor.

BRTK

08/09/2017 08:49
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Vounous Sempozyumu’, Vounous Sempozyumu
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.