Windows 10 ücretsiz mi olacak?

ads ads ads ads
15/12/2014

ads
Windows 10 ücretsiz mi olacak?

Microsoft, Windows'un fiyat politikasını sıfırdan düzenleyeceğini açıkladı. Peki bu ne demek?

Microsoft, Windows 10'un fiyatlandırma politikasında önemli bir değişiklik yapacağını duyurdu ancak değişikliğin ne olduğuna dair henüz detay veremeyeceğini açıkladı. Peki, bu bahsedilen değişiklik, Windows'un ücretsiz dağıtımının işareti olabilir mi?

Windows'un ücretini ödemek, teknoloji dünyasının en büyük problemi olagelmiştir. Geçen 20 yılda, korsan Windows kopyaları kullandıkları için çok sayıda kişi ve kurum telif haklarını ihlal davaları ile karşı karşıya kalmışken, Microsoft'un Windows'u ücreti karşılığında satma ısrarını diğer OS üreticileri takip etmediler ve bugün kullanıcıların ücret ödedikleri tek işletim sistemi olarak Windows kaldı. Mac OS X güncellemeleri, Chrome OS ve sayısız Linux dağıtımı ücretsiz dağıtılırken Microsoft yönetimi Windows 10'u hala eskisi gibi ücret karşılığında satıp satamayacaklarını düşünmeye başlamış olmalı.

Microsoft, Windows 10'u ücretsiz dağıtarak Windows ekosistemini güçlü tutmak ve ardından yazılım satarak ve satılan yazılımlardan komisyon alarak gelir elde etme yöntemini seçebilir zira Microsoft'un duyurduğu "tek Windows uygulama pazarı" da bu gelir modelini destekleyecek bir alt yapı sunuyor.

Yani bundan sonra Windows'un ücretini biz kullanıcılar değil, yazılımlarını satan yazılım üreticileri ödeyecek gibi görünüyor. Microsoft'un detayları açıklamasını merakla bekliyoruz. 

15/12/2014 15:59
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: windows, ucretsiz, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.