Windows 10 virüsüne dikkat

ads ads ads ads
04/08/2015

ads
Windows 10 virüsüne dikkat

Windows 10'u bedava yükleme başlığıyla gelen ve Microsoft'tan gelmiş izlenimi veren bir e-posta tehlike saçıyor.

Windows 10 için ücretsiz yükseltme konulu bir e-posta alırsanız, tuzağa düşmemek için dikkatli davranmanızda fayda var. Zira yeni bir dolandırıcılık yöntemi, kurbanlarını Windows 10 yükseltmesi vaadiyle kandırmaya çalışıyor.

Cisco Systems'in şirket blog sayfasında yayınlanan bir yazı, kötü niyetli kişilerin Windows 10 rüzgarından yararlanarak kullanıcıları nasıl "ransomware" (fidye yazılımları) tuzağına düşürdüğünü gözler önüne seriyor.

Cisco, dolandırıcıların gönderdiği e-postaların ilk bakışta oldukça makul göründüğünü ve gönderen kısmında Microsoft'un e-posta adresinin yer aldığını belirtiyor. Ayrıca mesajda kullanılan mavi-beyaz renk düzeninin, Microsoft'un Windows 10 pazarlama materyalleri için kullandığı renklerle eşleştiği ifade ediliyor.

Asıl macera, gönderilen elektronik postanın içerdiği ve Windows 10 yükleyicisi olduğu iddia edilen .zip dosyası çalıştırıldığında başlıyor. Bu aşamadan sonra bilgisayarınızdaki tüm dosyalar şifreleniyor ve 96 saat içerisinde ödeme yapılmadığı takdirde sonsuza kadar şifreli kalacağı bildiriliyor. İşlemi, "CTB-Locker" olarak biline bir ransomware türünün yaptığı ifade ediliyor.

Cisco bu tür sıkıntılı durumlar için dosyalarınızın güncel bir yedeğini tutmanızı öneriyor. Ama ilk etapta bu tür kötü niyetli yazılımlardan uzak durulması gerekli. Birincisi ve en önemlisi, tanımadığınız veya şüphe duyduğunuz e-posta eklerini açmamanız.

Windows 10 güncellemesi için aceleci davranıp bu şekilde bir tuzağa düşmeyin. Bunun yerine birkaç gün veya hafta içinde gelecek olan Windows 10 yükseltme bildirimini bekleyin. Sizin için en sağlıklı ve güvenli yükseltme seçeneği bu olacaktır.

 

04/08/2015 12:19
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: microsoft, windows 10
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.