Yağ yakan 7 mucizevi bitkisel çay

Kış aylarını kilo vermek için kullanmak, yaza incecik girmek istiyorsunuz değil mi? İşte yağ yakımına yardım eden bitkisel çay karışımları...

ads ads ads ads
21/11/2017

ads
Yağ yakan 7 mucizevi bitkisel çay

Havalar ısınmaya başlayınca fazla kilolar korkulu rüyamız olur. Yaza fit girmek, daha güzel bir vücuda sahip olmak herkesin amacı haline gelir. Bu süreci hızlandırmak için diyet ve sporun yanında yağ yakıcı bitkilerden de destek alabilirsiniz. İşte yağ yakımını hızlandıran bazı çaylar…

Metabolizmayı hızlandıran bitki çayı

Malzemeler: Yarım limon, küçük bir parça zencefil, 8-10 tane karanfil, 2 çubuk tarçın, 5 su bardağı su, çeyrek demet maydanoz, isteğe göre bir iki dilim yeşil elma

Hazırlanışı: Tüm malzemeleri yıkayın. Limon ve zencefili birkaç parçaya kesip tencereye koyun. Daha sonra üzerine suyu, tarçını ve karanfili ekleyip ocağa alın. Tüm malzemeler kaynadıktan sonra üzerine maydanozu ekleyip 3 dakika daha kaynatın. Her öğünden 15 dakika önce bir bardak karışımı içebilirsiniz. Karışımın içindeki tüm malzemelerin yağ yakıcı özelliği bulunuyor. Zencefil tok tutmaya yardımcı olur, limonun yağ yakıcı özelliği vardır. Maydanoz vücutta bulunan ödemi dışarı atmaya yarar.

Kilo vermeye yardımcı çay

Malzemeler: 2 tatlı kaşığı limon otu, 1 çay kaşığı nane, su

Hazırlanışı: Limon otu çayı hem cildi güzelleştirir hem de vücutta bulunan yağların yakımını kolaylaştırır. 2 tatlı kaşığı limon otunu 1 cezve suyun içerisine demlemeye bırakın. Ilıdıktan sonra üzerine 1 çay kaşığı nane ilave edip içebilirsiniz.

Yağ yakan karanfil çayı

Malzemeler: 2 adet karanfil, 1 çay kaşığı bal, 1 yemek kaşığı elma sirkesi

Hazırlanışı: Sıcak suyun içine 2 adet karanfil ekleyin biraz bekledikten sonra ayrı bir kabın içerisine 1 çay kaşığı bal ve 1 yemek kaşığı elma sirkesi ilave edin. 2 karışımı bir yerde iyice karıştırın, ağzı kapalı bir şekilde beklemeye bırakın. Yapmış olduğunuz karışımı kahvaltıdan önce kullanabilirsiniz. En fazla 1 ay kullanmanız önerilir.

 

Kalori yakmaya yardımcı çay

Malzemeler: 2 tatlı kaşığı civanperçemi, 1 tatlı kaşığı yaban mersini, 3 bardak su

Hazırlanışı: Civanperçemi ve yaban mersinini çay olarak demledikten sonra içebilirsiniz. Tek bardaklık demleyip hemen tüketin her kullanacağınız zaman yeniden demlemeniz gerekir.

Zayıflamaya yardımcı çay

Malzemeler: 1 tatlı kaşığı mate, 1 tatlı kaşığı biberiye, 1 tatlı kaşığı funda, 2 tatlı kaşığı yeşil çay, 1 tatlı kaşığı kekik, limon

Hazırlanışı: 1 litre suya limonu, yeşil çayı ve diğer malzemeleri ilave edip kaynatın. Demlendikten sonra bir süzgeç yardımıyla suyunu bir şişeye boşaltın. Karışımı yemeklerden önce içebilirsiniz. Taze olarak tüketmeniz gerekir.

Kilo vermeyi hızlandıran çay


Malzemeler: Su, 1 tutam funda yaprağı, isteğe göre limon

Hazırlanışı: Funda yaprağı birçok zayıflama çayının içerisine konulsa da tek başına kullanıldığında da güzel sonuçlar verir. Funda yaprağını suyun içine koyarak demleyin ve yemeklerden sonra 1 bardak tüketin. İsteğe göre limonu çayı demledikten sonra bir dilim bardağınıza koyabilirsiniz.

Yaza hazırlık çayı

Malzemeler: 1 tatlı kaşığı oolong çayı, 2 bardak su

Hazırlanışı: Oolong pek bilinmese de çay bitkisidir ve yeşil çaya benzer. Vücuttaki yağın sindirilmesini kolaylaştırır ve birikmesini engeller. Bitkiyi normal çay gibi demleyin ve tüketin. Tokluk süresinin uzamasına yardımcı olacaktır.

KAYNAK:HÜRRİYET

21/11/2017 19:29
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Yağ yakan çay, bitkisel çay
MANŞETLER

HK SAĞLIK

Sağlıkta 5 yıllık yeni yol haritası

HK SAĞLIK

Sağlık Bakanlığı'nın 2024-2028 yıllarını kapsayan Stratejik Planı yayımlandı. Planda; sağlıklı yaşam hakkının korunmasından, tedavi hizmetlerinin güçlendirilmesine, obezite ve bağımlılıkla mücadeleden, özel gereksinimli bireyler ve yaşlılara yönelik hizmetlere uzanan birçok başlık yer alıyor. 2022 itibarıyla 27 bin 762 olan aile hekimliği birimlerinin sayısının da 36 bin 383'e çıkartılması hedefleniyor.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.