Yanlış tedavi Minik Zeynep’in hayatını kararttı

ads ads ads ads
02/03/2015

ads
Yanlış tedavi Minik Zeynep’in hayatını kararttı

ERZURUM’da yaşayan 5 yaşındaki Zeynep Tuğsem Tavşan’ın burnunun kenarından 2 yıl önce çıkan mercimek tanesi büyüklüğündeki kitle alındı. Yanlış tedavi sonucu çocuklarının yüzünün sol tarafında büyük bir tümörün oluştuğunu iddia eden aile, yetkililerden yardım istedi. Hastane yönetimi ise ailenin iddiaları konusunda bir açıklama yapmadı.

Hümeyra PARDELİ- Nursima KESKİN/ ERZURUM,(DHA)

Merkez Palandöken ilçesindeki Hüseyin Avni Ulaş Mahallesi Erhayat Kent Sitesi C Blok’ta yaşayan 2’si erkek 3 çocuk annesi Meryem-Emin Tavşan çiftinin kızları Zeynep Tuğsem’in 2 yıl önce sol burun kenarında mercimek tanesi büyüklüğünde bir kitle oluştu. Aile, kızlarını hemen Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Kulak Burun Boğaz’dan Plastik Cerrahi Anabilim dalına sevk edilen Zeynep’in yüzündeki kitle alındı. Kitlenin alınmasının ardından Zeynep Tuğsem’in yüzündeki kitlenin yerinden bir tümör çıktı ve yüzünün sol tarafına yayıldı.

40 yaşındaki Meryem Tavşan kızının çok acı çektiğini, evden dışarı çıkamadığını belirterek, 20 günde bir İstanbul’da Çapa Tıp Fakültesi’nde kızına kemoterapi tedavisi uygulandığını belirtti. Meryem Tavşan, "2013 yılında Ramazan Bayramı’ndan sonra kızımın yüzünü yıkarken burun kenarında mercimek tanesi büyüklüğünde bir kitle farkettim. Hemen hastaneye götürdük. KBB doktorunun verdiği bir ilaçla yüzündeki şişlik büyümeye başladı. Bizi plastik cerrahiye sevk ettiler. Burada da doktor kitleden biyopsi alınması gerektiğini söyledi. Bu işi asistanlarına yaptırdı. Çocuğumun yüzündeki kitleyi kerpetenle aldılar, çocuk dişi kadar kitle çıkardılar. Bunun normalde enjektörle alınması gerekiyormuş. Yanlış tedavi kızımı bu hale getirdi. Kızım şimdi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kemoterapi tedavisi görüyor. Kızımın iyileşmesi için Cumhurbaşkanı, Başbakan, Sağlık Bakanı’ndan yardım istiyoruz. Tek isteğimiz kızımın bu hastalıktan kurtulması. Yavrum aynaya bakamıyor. Hemen ağlıyor. Büyüdükçe herşeyin farkına varıyor. Onun da psikolojisi bozuldu" diye konuştu.

YUMUŞAK DOKUDA OLUŞAN TÜMÖR

Su tesisatçısı olan 45 yaşındaki baba Emin Tavşan ise Zeynep Tuğsem’in hastalığının tıp dilinde ’rabdomyosarkom’ olduğunu bunun yumuşak dokuda oluşan tümör anlamına geldiğini bildirdi. Kızının günden güne eridiğini anlatan Emin Tavşan hem maddi hem manevi açıdan tükendiklerine dikkati çekerek, "Kızımın yüzü hiç gülmüyor. Sürekli ağlıyor. Diğer çocuklar gibi parklara gidemiyor. Tek eğlencesi evdeki salıncağına binmek. Okula gitmeyi çok istiyor. Lütfen kızıma yetkililer yardım etsin. Tekrar sağlığına kavuşsun" dedi.

Hastane yönetimi ise ailenin iddiaları konusunda bir açıklama yapmadı. 

02/03/2015 16:34
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: haber
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

16 yaşındaki çocuk dehşet saçtı!

HK TÜRKİYE

Ankara'da 16 yaşındaki Arda A., 3 saat 15 dakika içinde pompalı tüfekle saldırdığı taksi durağında 4 kişiyi yaraladı. Zanlı, aralarında ağabeyinin de olduğu 4 kişiyi de bıçakladı. Gözaltına alınan çocuk, arkadaşlarıyla bindikleri taksinin şoförünün kendisini dövdüğünü, bu yüzden durağa saldırdığını, diğer olayları ise yaraladığı kişilerle aralarında husumet bulunduğu için gerçekleştirdiğini iddia etti.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.