Yarım asırdır gazete arşivliyor

ads ads ads ads
18/04/2015

ads
Yarım asırdır gazete arşivliyor

Varto ilçesinde yarım asırdır gazete biriktiren Nazım Uzunboylu'nun evinde oluşturduğu koleksiyon, devlet arşivlerini aratmıyor.

Varto'ya bağlı Çaylar köyünde çiftçilik yapan 63 yaşındaki Uzunboylu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 46 yıldır okuduğu gazeteleri evinin odasında arşivlediğini söyledi.

Gazete biriktirmeye lise yıllarında başladığını anlatan Uzunboylu, o yıllarda köylerinde televizyon olmadığı için ilçeden temin ettiği günlük gazeteleri takip ettiğini ve okuduğu her gazeteyi biriktirmeyi alışkanlık haline getirdiğini kaydetti.

Evinin bir odasına biriktirdiği gazetelerin, geçmişte yaşanmış olaylara ışık tuttuğunu ve bu nedenle birçok kişinin eski gazeteleri incelemek için evine geldiğini ifade eden Uzunboylu, "Arşivciler gazetelerimi satın almak için talepte bulunuyor ama vermiyorum. Kimseye vermem mümkün değil. Ölene kadar onları saklayacağım." diye konuştu.

Gazete biriktirmesine eşi ve çocuklarının da destek verdiğini dile getiren Uzunboylu, aldığı günlük gazetelere her ay 100 lira ayırdığını söyledi.

Arşivlemenin yanı sıra iyi bir gazete okuru olduğunu da belirten Nazım Uzunboylu, bu nedenle Türk basınının eksiklerini de iyi gözlemlediğini kaydetti.

Uzunboylu, şöyle konuştu:

"Türk basını çok çabuk gömlek değiştiriyor. İktidar kimin eline geçse ona yöneliyor. 46 yıldır gazete takip ediyorum. Basının taraf olmaması gerekir ancak Türkiye'de tarafsızlık yok. Herkes rant peşinde koşturuyor. Rant girince biz de kardeş kanının döküldüğünü görüyoruz. Okullar, arabalar yakılıyor, yollar tahrip ediliyor. Medya gündemini ülkede yaşanan olaylar değil ülke gündemini medya belirliyor."  

18/04/2015 15:28
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: gazete, arşiv
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.