“Yavru Aslan” İsimli Eser, Bakım ve Onarımı Yapılarak Eski Yerine Kavuştu

ads ads ads ads
20/03/2015

ads
“Yavru Aslan” İsimli Eser, Bakım ve Onarımı Yapılarak Eski Yerine Kavuştu

Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı Eski Eserler ve Müzeler Dairesi, Gazimağusa’da Deniz Kapısı önünde yer alan ve geçmiş yıllarda çevre düzenlemeleri sırasında kaldırılan “Yavru Aslan” isimli eserin, bakım ve onarımının yapılarak eski yerine yerleştirildiğini bildirdi.

Bakanlık basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi depolarında muhafaza edilen “Yavru Aslan” isimli eser, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Arkeoloji, Kültürel Miras ve Konservasyon Merkezi Başkanı Doç. Dr. Müge Şevketoğlu ve ekibi tarafından projelendirilip bakım ve onarımı gerçekleştirildikten sonra eski yerine kavuştu.

Bu arada Deniz Kapısı’nın orijinal ahşap kapısının Lefkoşa Eski Eserler ve Müzeler Dairesi depolarında koruma altına alındığı kaydedilen açıklamada, “Bahse konu kapı Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki Kültürel Miras Teknik Komitesi’nin bilgisi dahilinde olup, Othello-Canbulat arası sur duvarları projelendirme çalışmaları kapsamında değerlendirilecektir” denildi 

20/03/2015 11:51
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Eski Eserler ve Müzeler Dairesi, Gazimağusa, Deniz Kapısı, aslan, yavru aslan
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.