Yavru Kaplumbağalar Denize Bırakıldı

ads ads ads ads
16/08/2017

ads
Yavru Kaplumbağalar Denize Bırakıldı

 Kuzey Kıbrıs Turkcell ve Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti, Alagadi sahilinde yavru caretta caretta ve yeşil kaplumbağaların denize bırakılması dolayısıyla etkinlik düzenledi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell’den verilen bilgiye göre, kaplumbağaların denize bırakılması etkinliği, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in “Kaplumbağalar Korumamız Altında” sloganı ile yürüttüğü proje çerçevesinde yapıldı.

Etkinliğe Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Çevre Koruma Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Harun Maden, Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti Başkanı Robin Snape ve SOS Çocukköyü'nden çocuklar da katıldı

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Harun Maden etkinlikte, “Kaplumbağaların korunmasına yönelik işbirliğimiz ve sosyal sorumluluk projelerimiz sadece ülkemiz için değil, dünyamız için de önemli bir değer içeriyor” dedi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in kurulduğu günden bu zamana 17 yıldır Kaplumbağa Koruma Cemiyeti ile kaplumbağaların korunması için işbirliği yaptığını belirten Maden,  “Çevre konusundaki çalışmalarımızın amacı, ülkemizin değerlerine sahip çıkmak ve bilinçli nesiller yetişmesine katkıda bulunmaktır. Dünyadaki 7 tür deniz kaplumbağasından 2’si, nesillerini sürdürmek için bizim sahillerimizi tercih ediyorlar. Ne mutlu ki güzel ülkemizde, böylesi bir zenginliğe sahibiz. Bugün, yavru kaplumbağalarımızı denizle buluştururken, ne kadar özel bir ülkede yaşadığımızı bir kez daha hissedeceğiz” dedi.

16/08/2017 16:39
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kaplumbağa, deniz, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.