Yaz meyveleri kilo yapar mı?

ads ads ads ads
21/09/2016

ads
Yaz meyveleri kilo yapar mı?

Havaların ısınmasıyla bol bol tüketilmeye başlayan, başlı başına diyet listesi olarak hazırlanan yaz meyveleri fazla tüketildiğinde sanıldığının aksine kilo almanıza neden olabiliyor.

Meyve diyetleri son zamanlarda oldukça revaçta. Sizi yağlı, bol kalorili ve şekerli atıştırmalıklardan uzak tutan meyveler lifli yapılarıyla da tok hissetmenize yardımcı olur. Fakat her diyet örneğinde olduğu gibi meyve yerken de bazı yanlışlıklar söz konusu. Fazla miktarlarda yenen meyvelerle kilo vermek yerine kilo kilo alabilirsiniz.

Yaz meyveleri kilo yapar mı?
MEYVELER HAKKINDA DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR

Meyveler tam bir antioksidan deposudur. Mineral ve vitamin açısından zengin olan meyveler ayrıca size yüksek miktarda enerji verirler. Lif yönünden zengin olan yaz meyveleri şeftali, karpuz, kavun ve kayısı ise sindirim sistemini çalıştırır, kolestrol seviyenizi dengede tutar ve tok hissetmenize yardımcı olur. Yaz aylarında sıklıkla enerjiye ihtiyaç duymamız nedeniyle yaz meyvelerinden belirli miktarlarda tüketmek kilo yapıcı atıştırmalıklar yemekten alıkoyar.

Yemek aralarında tercih edilen iki dilim karpuz, iki adet kayısı veya bir adet orta boy şeftali sizi hem tok tutar hem de enerji verir. Meyve tercihinizi belirli miktarlarda ve gün içerisinde en fazla iki porsiyon olarak sınırlandırdığınız takdirde meyveler diyet yaparken kilo vermenize yardımcı olur.

Tam aksi bir şekilde büyük porsiyonlarda yapılan meyve salataları soslar eşliğinde tüketildiğinde veya günde en az 3 veya 4 porsiyon meyve yediğinizde kilo vermek yerine kilo alabilirsiniz. Meyve şeker içerdiğinden masum gibi görünse de fazla miktarlarda tüketildiğinde vücuttaki insülin miktarını artırarak yağlanmaya neden olur.

Yaz meyveleri kilo yapar mı?
Metabolizmanın düzgün ve verimli çalışması için meyveleri ara öğünlerde tüketmelisiniz. Bunun dışında etli yemeklerin yanında garnitür olarak meyve tercih etmek de etin kolesterol artırıcı etkisini azaltması bakımından yararlıdır.

Sabah kahvaltılarında yumurta, menemen veya omletlerle birlikte meyve tüketmek veya meyve suyu içmek de kolestrol oranını korur.

Ayrıca meyveler proteinli gıdalarla birlikte tüketildiğinde sizi daha uzun süre tok tutmaya yardımcı olur. En çok bilinen örneklerden olan peynir ve karpuz tüketimi sağlıksız olmamakla birlikte miktar açısından sınırlı tüketildiğinde sizi tok tutar.

Meyve tüketiminde dikkat edilmesi gereken en önemli konu meyveyi bütün gün tek besin kaynağı yapmamaktır. Sabahtan akşama kadar meyve yemek hem sağlıksız bir beslenme programı olur hem de kilo almanız ile sonuçlanır.

 
21/09/2016 12:00
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: yaz meyveleri, yaz meyveleri kilo aldırır mı, yaz meyvelerinin etkileri
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.