Yaz Saati Eleştirileri Yeniden Alevlendi

ads ads ads ads
12/09/2017

ads
Yaz Saati Eleştirileri Yeniden Alevlendi

BASIN-SEN’DEN YAZ SAATİ UYGULAMASININ DEVAMINA ELEŞTİRİ

Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen) Başkanı Ali Kişmir, yaz saati uygulamasına devam edilmesi kararını eleştirerek, “Suudi saatinde ısrarlı olan zihniyete” karşı mücadeleyi yükseltme çağrısında bulundu.

Kişmir yaptığı yazılı açıklamada, hükümeti korkaklıkla suçlayarak, “bu toplumun yararına olacak bir adımı atamayacak kadar korkaksınız. İşgal ettiğiniz makam koltuklarını bu toplumdan çok daha fazla seviyor ve önemsiyorsunuz. İşte korkunuzun esas nedeni de bu zaten. Ankara’dan gelen talimatın dışına çıkıp toplumsal yarar anlamında etkisiz olan koltuklarınızı kaybetmekten korkuyorsunuz. Peki, toplum olarak biz neden korkuyoruz?” dedi. 

“Kaybedecek neyimiz kaldı ki? Bir daha mı canımız yansın? Bir daha mı çocuklarımızı karanlıklarda kaybedelim?” sorularını soran Kişmir, bunun bir varoluş mücadelesi olduğunu savundu ve bu konuda mücadele edilerek, tek vücut olunması çağrısında bulundu.

***

KTOEÖS’TEN HÜKÜMETE SAAT ELEŞTİRİSİ

 Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem, hükümetin, kış saati uygulamasına bu yıl da geçmeme kararı almasını protesto etti.

Sadece çalışanları değil tüm topluma sıkıntı yarattığını belirttiği bu kararın dünyayla iletişimde de sıkıntı yarattığını belirten Eylem, kararı dayatma diye niteledi.

KTOEÖS Başkanı Eylem, geçen yıl dağ yolunda yaşananların bugün hâlâ yürekleri sızlattığını anımsattı ve toplumun karanlıkta okul yolunda hayatını kaybeden gencecik canların acısını bugün hâlâ yüreğinde taşıdığını belirtti.

Kazanın meydana geldiği yolda iyileştirme yönünde  tek bir altyapı çalışması yapılmadığını ileri süren Eylem, hükümetin üç maymunu oynadığını iddia etti.

Açıklamasında hükümete seslenen Eylem, şunları ifade etti:

“Peki hükümet yetkilileri ne yapıyor? Bir kez daha bu siyasi dayatmaya boyun eğiyor ve Türkiye ile eşgüdüm kararı vererek yaz saati uygulamasına devam edeceğini açıklıyor.

Yaz saati uygulamasına devam edilmesinin gerekçesi enerji tasarrufu olarak açıklanmıştı geçtiğimiz yıl. Ancak, Türkiye Elektrik Mühendisleri Odası’nın istatistiki verilerle yaptığı açıklamaya göre kış saatine geçilmemesi tasarruf değil, israf getirmiş, elektrik tüketimi önceki yıllara oranla artmıştır.

“KARARINIZI PROTESTO EDİYORUZ”

Sadece kamu çalışanlarına değil, tüm çalışanlara ve topluma sıkıntı yaratan, hem dış dünyayla iletişim açısından sorunlar yaratan, hem trafikte kaza riskini artıran, hem de elektrik tüketiminde israf yaratan bu uygulamaya devam etme ve bu topluma dayatılanlar karşısında boyun eğme kararınızı KTOEÖS olarak bizler protesto ediyoruz.

Sizleri, yapacağınız referandumla kamuoyunun sesine kulak vermeye davet ediyoruz. 
Toplumumuza,  ekonomik, kültürel, siyasi, eğitim, din, çevre, nüfus alanlarında yıllardır bizlere yapılmakta olan dayatmalara karşı durma, boyun eğmeme, oldubittilere karşı iradesine sahip çıkma çağrımızı bir kez daha yapıyoruz.”

“BIÇAK KEMİĞİ KESİYOR”

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem, “bıçağın kemiği kestiğini” belirterek tüm toplum kesimlerini hükümetin anlayışı değişene kadar birlikte mücadele etmeye çağırdı.

12/09/2017 14:35
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Yaz Saati, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.