YDÜ, Meme Kanseri Tarama Programı Başlattı!

ads ads ads ads
04/10/2013
TAK

ads
YDÜ, Meme Kanseri Tarama Programı Başlattı!

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi, Kanser Hastalarına Yardım Derneği işbirliğiyle KKTC’de Meme Kanseri Bilinci’nin gelişmesine yönelik tarama programı başlattı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, YDÜ Hastanesi Başhekimi Dr. Sevim Erkmen, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan ile Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail’in katılımıyla düzenlenen basın toplantısında, KKTC’de Meme Kanseri Bilinci’nin gelişmesine yönelik özel tarama programı tanıtıldı.

Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Savaşan, yıllardır sürdürülen check-up kampanyalarının katkısıyla, ülkedeki erken teşhis edilen kanser vakalarının sayısının önemli oranda arttığını söyledi.

YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel’in YDÜ Hastanesi’ne, ülke insanını sağlıkta dışa bağımlılıktan kurtarmak ve yüksek standartta sağlık hizmetiyle buluşturmak hedefiyle hayat verdiğini ifade eden Savaşan, başta kanser, kalp ve travmaların teşhisiyle tedavilerin en iyi şartlarda yapılabilmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınılmadığını söyledi.

YDÜ Hastanesi Başhekimi Dr. Sevim Erkmen ise, erken evrede teşhis edilen kanserlerin tedavisinde yüzde 90’a yakın başarı şansı bulunduğunu dile getirerek, “Meme kanseri dünyada da ülkemizde de kadınlarda görülen kanser türlerinin başında gelmektedir. Kanserde erken tanı çok önemlidir, bu nedenle Dünya Sağlık Örgütü Ekim ayını Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı olarak belirlemiştir” dedi.

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail, kanser hastalarına ülkelerinde, ailelerinin yanında en iyi tedaviyi alabilme şansı yarattıkları ve hastalara gösterdiği samimi ilgi için YDÜ Hastanesi’ne teşekkür etti.

Kocaismail ayrıca, “Devletimizin bir an önce bu hizmeti alabilmemiz için kolları sıvamasını bekliyoruz. Bizler bu taleplerimizi ilgililere pek çok defa bildirdik, bu konunun çözülünceye kadar takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz” dedi. 

04/10/2013 19:20
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: yakın doğu üniversitesi, meme kanseri
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.