Yemen'de göçmen kampı vuruldu: En az 40 ölü

ads ads ads ads
31/03/2015

ads
Yemen'de göçmen kampı vuruldu: En az 40 ölü

Suudi Arabistan Yemen'de Husilere karşı başlattığı operasyonunda Hacce kentindeki bir göçmen kampı hedef oldu. 40 kişi öldü.

Uluslararası Göç Örgütü, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon uçakları tarafından düzenlenen saldırıda, Hacce ilindeki 4 bin nüfuslu el-Mazrak göçmen kampındaki en az 45 kişinin öldüğünü, 250’den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı. Husilerin elindeki Sağlık Bakanlığı da ölü sayısını 40 olarak verdi. Sınır Tanımayan Doktorlar ise Harad’daki hastanede 34 kişiyi tedavi ettiklerini, 29 kişinin de hastaneye yetiştirilemeden öldüğünü duyurdu.

'KAMP YAKINLARINDAKİ HUSİLER HEDEFTE OLABİLİR'

Yardım görevlileri etrafta herhangi bir çatışma olmadığını, ama kampın girişinin, kliniğin, yiyecek deposunun ve idari binanın yerle bir olduğunu söyledi. Bazı haberlerde kampın yanındaki 9 Husiyi taşıyan bir aracın asıl hedef olduğu bilgisi verildi

Yemen devlet ajansı Saba’ya göre ise kamp Suudi uçakları tarafından kasten hedef alındı. Suudi bir askeri yetkili, “Savaş jetleri açılan ateşe karşılık vermiş olabilir. Ama vurulan yerin mülteci kampı olup olmadığından emin değiliz. Yemenli yetkililerden bilgi bekliyoruz” ifadesini kullandı.

500 AİLE SIĞINDI

Mezrak bölgesindeki göçmen kampında, eski lider Ali Abdullah Salih döneminde hükümet güçleri ve Husiler arasındaki çatışmalar nedeniyle Sada kentinden göçen aileler barınıyor. Operasyonun başlamasıyla ise son 2 günde 500 ailenin daha kampa sığındığı belirtildi.

Sınır Tanımayan Doktorlar’ın Yemen’deki baş yetkilisi Pablo Marco, “Kamptaki insanlar 2009’dan beri çok zor şartlar altında yaşıyor. Tüm tarafları sivilleri şiddetten korumaya, sağlık ekiplerinin tarafsızlığını tanımaya ve tıbbi yardım yapılabilmesinin önünü açmaya davet ediyoruz” dedi.

Kaynak : AA 

31/03/2015 11:04
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: yemen, göçmen kampı
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.