Yeni Bentley Görücüye Çıktı

ads ads ads ads
30/11/2014

ads
Yeni Bentley Görücüye Çıktı

İngiliz lüks otomobil anlayışı, Bentley tarafından geliştirilen en sofistike üstü açık otomobil olan Bentley Grand Convertible ile en ileri ifadesini buluyor. İkonik olmasına karşın tarz olarak abartısız, en iyi malzemeler kullanılarak tamamen el işçiliğiyle üretilen lüksün bu rakipsiz amiral gemisi, güçlü ve duygulara hitap eden tavansız sürüş keyfinin zirvesini temsil ediyor.

GÜÇLÜ, RAFİNE VE SEÇKİN

İlk etapta bir müşterinin özel tasarım elbisesinden ilham alınarak geliştirilen Sequin Mavisi rengindeki Grand Convertible'ın motor kapağında ve ön cam çerçevesinde gümüş "likit metal" renk kullanıldı. Otomobilin hem sağına hem de soluna doğru uzatılan, tamamen elle yapılan son kat boyanın ardından cilalanarak çok parlak hale getirilen Bentley yönlü jant tasarımı bu zengin mavi gövde rengiyle tezat oluşturuyor.

Jantlar, motor kapağının altında bekleyen olağanüstü güç ve torkun ipuçlarını veriyor. Amiral gemisi Mulsanne'da yer alan Bentley'nin efsanevi 6¾-litrelik çift turbo V8 motorun 537 HP ve 1.100 maksimumtorkuna sahip olan Grand Convertible, kolaylıkla elde edilecek performans lüksünün benzersiz tarzına uygun olacağını vaat ediyor.

Kullanıcısını hem şımartan hem de nefesleri kesen Grand Convertible'ın iç tasarımı da Bentley'nin usta el işçilerinin hünerlerinin sergilendiği bir vitrine dönüşüyor. Yetişkin dört kişinin sığabileceği genişlikteki kabinde kullanılan doğal olarak tabaklanmış 14 farklı deri, baklava desenli dikişlerle birleşiyor ve bu desenin şekli de koltuk ve kapılarında değişiklik gösteriyor. Bentley döşeme ustalarının olağanüstü becerilerini ön plana çıkarmak için parlak mavi renk kullanılırken, keten rengindeki deri üzerine Sequin Mavisi iplikle yapılan çapraz dikişler de elle dikildi. Açık renkli deri ile kapıların üst kısımlarının etrafında kullanılan Beluga derisinin parlak zarafeti kontrast yaparak, cilalı krom çerçeveye sahip arka koltuklara doğru uzanıyor.

Arka koltukların kendisi, Bentley'nin el işçiliğinin en önemli ve en iyi örneklerinden birisi olarak beliriyor. Simetrikuyum,parlakyüzeyvekoyurenklicevizağacınınkullanıldığıarkakoltukkonsolu Bentley de uygulananenbüyükahşap parka olarakyeralıyor.. Tamamen elle işlenen ve krom çeliğin şık paralel çizgileriyle tamamlanan bu ahşap kaplamanın genişliği, ancak dünyanın en iyi mobilya üreticilerinin eserlerinde görülebilecek özellikte.

30/11/2014 14:13
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Bentley
MANŞETLER

HK OTOMOBİL

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.