Yeni evlenecek çiftler ev döşerken kimliklerini yansıtmalı

Yeni evlenecek çiftler ev döşerken, günümüz şartlarına ayak uydurmak ve evlerinde kaliteli zaman geçirebilmek için artık daha fonksiyonel ürünlere yöneliyorlar. Bu çiftlerin seçtikleri mobilyalardan memnun olması için alışveriş sürecinde dikkat etmeleri gereken unsurları Buka Sofa Tasarım ve Proje Müdürü Hans Stöger’e sorduk…

ads ads ads ads
08/08/2017

ads
Yeni evlenecek çiftler ev döşerken kimliklerini yansıtmalı

İlk kez ev döşeyecek olan çiftlerin ürün seçiminde hangi özelliklere dikkat etmesi gerekiyor?

Evlilik kararı alındıktan sonraki en zor süreçlerden biri, çiftin beraber yaşayacakları ev için alışverişe çıktıkları zaman dilimi… Yeni evlenecekler de dahil olmak üzere tüm dünyada yaşam şartlarının değişmesiyle birlikte tüketiciler artık mobilyada şıklıkla birlikte pratik kullanım özellikleri de arıyor. Gitgide temposu artan iş dünyası ve günlük yaşamın stresi içinde yeni çiftler de hayatı kolaylaştıracak daha fonksiyonel mobilyalara yöneliyor.

Günümüzde ‘fonksiyonel' kavramını nasıl tanımlıyorsunuz?

Artık evlerin metrekareleri küçülüyor ve bu nedenle daha fazla depolama alanına ihtiyaç duyuluyor. Aynı sebepler, mekana uygun mobilya seçeneklerini bulmak ve satın almak gerekiyor. Bu sebeple çiftler, saklama alanları olan kanepelerin yanı sıra yan kısımlarında sehpa ya da komodin olan koltuklara kadar birçok alternatifi aynı üründe birleştiren ürünleri tercih edebilirler. Koltuk ve kanepe seçerken de kılıflarının kolay temizlenmesi hatta kolayca değiştirilip yıkanabilir olması hem hayatlarını kolaylaştırır hem de tarzlarını istedikleri zaman özgürce değiştirebilmelerini mümkün kılar. Kılıf çeşitliliğiyle mevsimlere göre kışın sıcak, yazın serin dokuyu yakalama fırsatı da yakalarlar.

hansstoger


5 TEMEL SORU

Çiftlerin mobilya satın alırken en çok sorduğu sorular hangileri?

Çiftler mobilya seçimlerini yaparken ilk olarak görselliğe, sonra da fonksiyona ve fiyata dikkat ediyorlar. Artık artık evler küçülüyor ve küçük metrekarelerde birkaç ihtiyacı aynı anda karşılayabilecek, fonksiyonel mobilyalara ihtiyaç duyuluyor. Bunların dışında en çok sorulan sorular ise şöyle;
– Ne zaman teslim edilir?
– Nasıl temizlenir?
– Benim evime uygun ölçüsü var mı?
– Depolama alanı var mı?
– Mekan değişikliğinde kullanılabilir mi?

Dekorasyon, modası sürekli değişen bir kavram. Buradan yola çıkarak, uzun süre aynı mobilyayı kullanmak isteyen gençlere ne gibi önerileriniz olacak?

Çiftler mobilyalarından sıkıldıkları zaman onları yeni mobilyalarla değiştirmek yerine farklı renk ve dokudaki kılıflarla trendlere uygun hale getirebilirler. Kılıf sistemi mobilyayı uzun süre kullanma imkanı yaratırken; mekana bambaşka bir hava getirebilir. Bir tek kanepe ya da koltuk satın alıp istedikleri zaman tarzlarını özgürce değiştirebilirler.

cift

Mobilya konusunda tercihini ahşaptan yana kullanan çiftlere daha çok tik ( bahçe mobilyaları) ve ceviz ağacı mobilyalar almaları söylenir kalite açısından. Kalite dendiğinde akla gelen diğer tüyolar hangileri? Dekorasyona dair bir ürünün kaliteli olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Ürünün kalitesini belirleyen kriterler arasında; iskelet, döşeme ve dış yüzey malzemesi önem taşır.

ÖN HAZIRLIK İÇİN FOTOĞRAF ÇEKİN

Mobilya alışverişine çıkmadan önce, evin ölçüsünü almak gibi ön hazırlıklar yapmak gerekir. Buna benzer diğer hazırlıklardan da bahseder misiniz?

Mobilya alışverişine çıkarken yaşam alanlarının ölçüsüyle birlikte fotoğraflarının da çekilmesini öneriyoruz. İhtiyaç duyulan mobilya özelliklerinin belirlenmesi de önemli. Ayrıca mevcut yaşam alanında kullanılan diğer mobilya ve eşyaların renk ve ölçüleri de yeni mobilya seçiminde dikkat edilmesi gereken diğer unsurlar arasında.

cift2


Yeni evli bir çiftin enerjisini yansıtacak ev dekorasyonuna dair tüyolar neler?

Yeni evlenecek çiftlere önerimiz, satın alacakları ürünlerin renk seçimi, mobilyanın tarzı ve formu yaşam tarzları ve kişiliklerine uygun olması. Evin dekorasyonunu odaya renk katacak kırlent, vazo, tablo gibi aksesuarlar kullanarak tamamlayabilirler.

Mobilya tüketicilerine ve okurlarımıza vermek istediğiniz bir mesaj var mı?

Yaşam alanlarının kendi kimliklerini yansıtacağını düşünerek karar almalarını tavsiye ederiz.

08/08/2017 18:08
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ev döşeme, ev dekorasyonu
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.