Yeni Hükümetten Beklentilerini Açıkladılar!

ads ads ads ads
03/07/2015

ads
Yeni Hükümetten Beklentilerini Açıkladılar!

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS)ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) ortak açıklama yaparak, yeni hükümetten sorunların çözümüne yönelik somut adımlar atmasını talep etti.

3 Sendika adına yazılı bir açıklama yapan KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, “Bizler için de önemli olan kurulacak hükümette kimlerin yer alacağı, kimin hangi bakanlığa getirileceği değil, bu hükümetin halkımızın ve çalışanların yaşam kalitesini ileri götürmek için neler yapacağıdır” dedi.

Kaptan, bu açıdan bakarak içinde bulunulan dönemde halkı ve çalışanları yakından ilgilendiren ve yaşamlarını olumsuz etkileyen önemli konulara bir kez daha vurgu yapmak istediklerini belirterek, 3 madde halinde bunları sıraladı.

“ Kurulacak olan hükümetin programında bu konulara ne kadar önem verildiği sendikalar olarak bizleri yakından ilgilendirmektedir” diyen Kaptan Anayasal bir hak olan sendikalaşmanın ülkede sadece kağıt üzerinde olduğunu, kamuda yüzde 33 olan sendikalaşmanın özel sektörde yüzde 5 olduğunu kaydetti.

Çalışanların ekonomik açıdan hak ve menfaatlerinin korunması, geliştirilmesi, iş güvencesi ve can güvenliği açısından sendikalaşmanın hayati önem taşıdığını belirten Kaptan, kurulacak olan hükümetin programında bu konunun yer alıp almadığı veya nasıl yer aldığının sendikaları yakından ilgilendirdiğini kaydetti.

Kaptan, 2011 yılında yürürlüğe giren ve kamuda çalışanlar arasında çok büyük bir ayrımcılık ve adaletsizlik yarattığını ileri sürdüğü ve "göç yasası" olarak nitelendirdiği Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş ve Ücret) v Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’nın “kanayan bir yara” olarak ortada durduğunu, bu yaranın bir an önce kapatılması gerektiğini belirtti.

Kaptan, yeni hükümetin programında “adaletsizliğin” ortadan kaldırılmasına yönelik nasıl bir düzenleme yapacağını sordu.

“Son iki yıl içerisinde TL'nin döviz karşısında %55 oranında değer kaybetmesiyle ve hükümetlerin uygulamış olduğu yanlış ekonomi politikaları sonucunda halkın alım gücünde büyük bir gerileme yaşanmıştır” diyen Kaptan, bundan tüm emekçi kesimlerin etkilendiğini, özellikle asgari ücretle çalışanlar ve diğer dar gelirlilerin “açlık sınırı altına gerilediğini” ifade etti.

Kaptan, “Yeni kurulacak olan hükümetten yukarıda belirttiğimiz sorunların çözümüne yönelik somut adımlar bekliyoruz. Bizler KTAMS, KTÖS ve KTOEÖS olarak sorunlara çözüm üretme becerisi olmayanların hükümet etme hakkı olmadığını vurgulamak isteriz” ifadelerini kullandı. 

03/07/2015 12:25
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: hükümet, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.