'Yeni iPad yıl sonunda gelecek'

ads ads ads ads
05/03/2015

ads
'Yeni iPad yıl sonunda gelecek'

iPad satışları yavaşlayan Apple'ın, büyük ekranlı yeni model iPad'in üretimini erteleyeceği öne sürüldü. 12.9 inç büyüklüğündeki modelin yıl sonunda sunulması bekleniyor.

Apple'ın, büyük ekranlı iPad Pro modelini yıl sonuna doğru üretmeye başlayacağı belirtildi. Konuya yakın kaynaklar, ekran panellerinin gecikmesi gibi tedarik sorunlarından dolayı üretimin Eylül ayında başlayacağı bilgisi verdi. Bloomberg'e bilgi veren kaynaklara göre, Apple dev ekranlı iPad Pro'nun üretimine ikinci çeyrekte geçmeyi planlıyordu ancak üretim ertelendi.

12.9 inç ekrana sahip iPad, son dört çeyreke satışları gerileyen iPad serisinin yeniden güç kazanması için gekeren yenilik olarak görülüyor. iPad, Eylül 2014'te Apple'ın sunduğu ilk phablet olan iPhone 6 Plus ve geniş ekranlı iPhone 6 nedeniyle de düşüş yaşamıştı.

Dev ekranlı iPad için henüz resmi bir duyuruda bulunmayan Apple, şu an sırasıyla 9.7 inç ve 7.9 inç ekran genişliğine sahip iki iPhone modeli satıyor. Apple'ın iPad üretiminde önemli yer tutan üç önemli firma Sharp, Japan Display ve LG Display, geçtiğimiz çeyrekte hisse değerlerinde düşüş yaşadı.

IBM'den yardım alacak

Apple CEO'su Tim Cook, büyük ekranlı iPad ile iş dünyasının ilgisini çekmek istiyor. Teknoloji devi, IBM ile iş dünyasına özel mobil yazılım hazırlanması için anlaşma imzalamıştı. Apple, IBM desteğiyle iş dünyasına iPad satışını artırmak istiyor.

Akıllı telefonların tehdidi altında bulunsa da, tabletler iş dünyasında sundukları pratik kullanım ve dizüstü bilgisayarların yerini doldurabilmeleri sayesinde tercih ediliyor. IHS Technology firmasının tahminine göre 2013'te devletler, şirketler ve kurumlara yapılan 19 milyonluk tablet satışı 2018'de 101 milyona yükselecek.

Kaynak: Al Jazeera 

05/03/2015 12:22
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ipad
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.